Cărăuşi de ţigări dibuiţi în toiul nopţii

> Poliţiştii de frontieră au făcut şi uz de armă, dar nu au reuşit să îi prindă

 Încă un grup de cărăuşi de ţigări de contrabandă a fost scăpat de poliţiştii de frontieră suceveni chiar dacă s-a făcut şi uz de armamentul din dotarea oamenilor legii, contrabandiştii cunoscând că grănicerii vor trage în aer.

Totul s-a întâmplat după miezul nopţii de marţi spre miercuri, în jurul orei 1.30, când lucrători din cadrul SPF Brodina, aflaţi în exerciţiul funcţiunii, au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Ulma.

„Colegii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliţiei de frontieră au abandonat coletele şi au fugit” ne-a declarat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

Deoarece persoanele vizate nu s-au supus somaţiilor prin voce, oamenii legii au tras şi cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acestea nu s-au oprit şi s-au dispersat în localitatea Ulma.

În urma cercetării zonei de intervenţie au fost descoperite mai multe colete cu produse din tutun, care au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.930 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Produsele din tutun de provenienţă extracomunitară, în valoare de aproximativ 93.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI