În 3 zile de controale pe drumurile din judeţ

Peste 100 de şoferi au rămas fără permisele de conducere

 > Au fost aplicate şi circa 1.000 de sancţiuni contravenţionale

 A fost jale, preţ de 3 zile, pe drumurile din judeţul Suceava, pentru şoferii certaţi cu legislaţia rutieră. Echipele Inspectoratului de Poliţie Judeţean, aflate în teren, s-au văzut nevoite să lase peste 100 de şoferi fără permisele de conducere, iar numărul amenzilor împărţite a fost mai mare de 1.000.

În perioada 24 – 26 ianuarie, lucrătorii Serviciului Rutier Suceava şi cei ai formaţiunilor rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au organizat pe raza judeţului acţiuni preventiv-reactive pentru reducerea numărului accidentelor produse pe fondul vitezei excesive. Cu această ocazie au fost aplicate 700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 344.000 lei, dintre care 428 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 272 pentru alte abateri. De asemenea, poliţiştii au reţinut 100 de permise de conducere, dintre care 68 pentru viteză, 29 pentru depăşirea neregulamentară şi trei pentru alte abateri rutiere; ei au retras 9 certificate de înmatriculare.

În clasamentul vitezomanilor, prima poziţie a fost ocupată de un vasluian în vârstă de 34 de ani. Acesta a fost depistat şi înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce conducea un autoturism în afara localităţii Rădăşeni cu viteza de 143 km/h, cu peste 50 km/h mai mult faţă de limita de viteză impusă în zonă. Tot în perioada amintită, Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au organizat acţiuni pe raza judeţului şi pentru una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului. În cadrul acestora au fost verificaţi cu aparatul alcooltest 304 conducători auto şi s-au aplicat alte 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 16.000 lei. De asemenea, încă şase permise de conducere au fost reţinute de oamenii legii şi retrase patru certificate de înmatriculare.

Alcoolul la volan te poate trimite şi în arest

Şi de la debutul anului 2020 arestul IPJ Suceava a „găzduit” conducători auto care uită de legislaţia rutieră şi se urcă la volanul autovehiculelor după ce înainte au consumat alcool. Cel mai recent „vizitator”, pentru 24 de ore, este un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Volovăţ. El a fost oprit de poliţişti în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Cornu Luncii, având o concentraţie de 1,81 mg/l alcool pur doar în aerul expirat. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. În baza probatoriului administrat, s-a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, bărbatul fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: