Transporturi ilegale de material lemnos, confiscate

Două transporturi ilegale de material lemnos au fost confiscate sâmbătă de poliţiştii suceveni, în urma unor controale efectuate în traficul rutier. Unul dintre ele a fost descoperit de o patrulă din cadrul Postului de Jandarmi Montani Broşteni. Aceasta a sesizat poliţia prin numărul de urgenţă 112 că, pe DN 17B din localitate, a fost identificată o autoutilitară care transporta material lemnos, fără documente legale de însoţire. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Mălini. El transporta, conform avizelor de însoţire prezentate pentru control, 15,60 mc lemn rotund de esenţă răşinoase în mijlocul de transport şi 25,66 mc lemn rotund de esenţă răşinoase în remorcă, ambele având punct de încărcare un depozit din Broşteni şi punct de descărcare un depozit din comuna Mălini. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că cele două avize au fost emise conform legislaţiei. Însă, întrucât existau neconcordanţe între cantităţile de material lemnos transportate şi cele din documente, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici. În urma inventarierii, ei au stabilit că bărbatul transporta cu aproape 12 mc de lemn în plus. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii emitente a documentelor cu amendă în cuantum de 3.000 lei şi confiscarea a 11,40 mc în valoare de 3.192 lei, ce a fost predată în custodie personalului silvic.

O patrulă din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175, din comuna Breaza, autoutilitara condusă de un bărbat în vârstă de 23 de ani, din comuna Cacica, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Breaza.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: