Tânăr din Mălini, cercetat pentru tentativa la omor

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava oferă detaliile din probatoriul administrat până ieri al urmăririi penale faţă de un tânăr de 19 ani din Mălini, care a fost identificat, duminică, în Vama Petea.

În noaptea de 22 decembrie 2019, în timp ce tânărul se afla în apropierea unui local public din zona urbană a judeţului Suceava, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan, acesta a exercitat acte de violenţă cu un cuţit într-o zonă vitală asupra unei alte persoane, cu intenţia de a-i suprima viaţa.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică” precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Sursa arată că în data de 16 ianuarie 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de tânăr, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, a infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi a infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Ulterior, pe 22 ianuarie 2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi a dispus arestarea preventivă în lipsă a tânărului, pentru 30 de zile, începând de la data punerii în executare efectivă a mandatului de arestare preventivă.

La data de 26 ianuarie 2020, tânărul a fost depistat la un punct de frontieră, pe sensul de intrare în România, iar ieri judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a confirmat arestarea preventivă şi executarea mandatului de arestare preventivă.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale, mai arată purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: