Deputatul Alexandru Rădulescu:

PSD susţine introducerea unui salariu minim net european care să reprezinte 60% din salariul mediu net din ţara respectivă

> În România, salariul minim net ar putea ajunge la 1.916 lei

Parlamentarii PSD şi europarlamentarii social-democraţi români susţin, alături de colegii lor ce reprezintă stânga europeană, introducerea unui salariu minim net european care să reprezinte 60% din salariul mediu net din statul respectiv, a declarat, luni, deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu. El a spus că în Uniunea Europeană 22 dintre statele membre au stabilit un salariu minim. Cel mai mare, de 1.834 euro net/lună, este în Luxemburg, iar cel mai mic este în Bulgaria, 242 euro net/lună, în timp ce în România acesta este de 281 euro net/lună, respectiv 295 euro net/lună pentru angajaţii cu studii superioare.

Deputatul social-democrat sucevean a menţionat că în cei 3 ani de guvernare PSD, salariul minim net a crescut cu aproape 40%, în condiţiile în care în 2016 era de aproximativ 200 euro/lună.

„În urma acestui demers, la nivelul anului 2020, în România, salariul minim net ar putea ajunge la 1.916 lei sau 400 de euro. Această creştere ar determina reducerea decalajelor salariale, oportunităţi şi şanse egale pentru cetăţenii europeni, iar în ceea ce priveşte România ar mai însemna şi reducerea substanţială a emigrării forţei de muncă, aşa cum s-a demonstrat şi în cazul personalului medical, a cărui emigrare s-a redus cu 90% ca urmare a unei salarizări adecvate acordate de guvernarea PSD” a spus Rădulescu.

El consideră că, în mod evident, parlamentarii şi europarlamentarii liberali ar trebui să se alăture acestui demers prin care s-ar asigura românilor un venit decent.

„Sunt convins, de asemenea, în mod evident, că aceştia nu-şi vor asuma acest demers care ar deranja angajatorii străini şi care i-ar priva pe aceştia de asigurarea «la preţ redus» cu forţă de muncă românească. Se pare că europarlamentarii liberali sunt mai preocupaţi de găsirea unor oprelişti în dezvoltarea economică a României (de exemplu identificarea gândacilor care au stopat construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti) decât în a reprezenta interesele României în Parlamentul European” a conchis Alexandru Rădulescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: