PSD se opune privatizării sănătăţii

Am susţinut întotdeauna faptul că sănătatea nu are culoare politică.

PSD se opune privatizării sănătăţii. Această privatizare a programelor de sănătate publică ar însemna mai puţini pacienţi care ar beneficia de servicii de sănătate, deoarece spitalele private solicită întotdeauna plata serviciilor precum masa, condiţii hoteliere şi altele. O astfel de abordare ar însemna o „privatizare mascată” a programelor de sănătate publică, ceea ce încalcă dreptul la sănătate garantat de Constituţie pentru toţi cetăţenii. Mai mulţi pacienţi ar urma să se trateze contra cost în spitalele private, deşi foarte mulţi români nu şi-ar permite niciodată plata unor servicii de sănătate private.

Prin creşterea ponderii de finanţare a spitalelor private din România din bugetul public se va reduce drastic bugetul pentru spitalele de stat, iar pe viitor vor putea apărea probleme legate de plata salariilor medicilor şi asigurării serviciilor medicale în spitalele publice. De asemenea, prin privatizarea programelor de sănătate se va oferi accesul furnizorilor privaţi din România la programele de sănătate foarte scumpe.

Programele de sănătate sunt gândite pentru a asigura accesul tuturor pacienţilor la serviciile medicale din România. PNL nu ar trebui să împartă societatea în săraci şi bogaţi, când este vorba de sănătate. Venită aparent ca o îmbunătăţire a serviciilor medicale, această măsură adoptată de PNL va permite furnizorilor din mediul privat să acceseze fonduri mari din bugetul sănătăţii, nu neapărat creşterea calităţii actului medical, întrucât furnizorii privaţi urmăresc în mod logic profitul.

Guvernul Orban nu a câştigat guvernarea pentru a anula măsurile bune luate de către PSD pentru cetăţeni şi pentru România. Aceste acţiuni marca PNL vin în sprijinul oamenilor de afaceri.

În calitate de deputat PSD şi medic pediatru consider că sistemul de sănătate trebuie să se bazeze pe principiul echităţii, iar dreptul la sănătate să fie respectat pentru fiecare cetăţean, indiferent de statutul social sau financiar.

Dr. MARICELA COBUZ,

deputat PSD Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: