Podul peste râul Moldova de la Cornu Luncii, vechi de 107 ani, va fi înlocuit

Cornu Luncii

> CJ Suceava va mai repara un pod la Argel, va consolida un versant al Transrarău şi va începe lucrări la modernizarea drumului Izvoarele Sucevei – frontiera cu Ucraina

Un pod nou peste râul Moldova la Cornu Luncii, reparaţii la podul din Argel, modernizarea drumului de la Izvoarele Sucevei până în frontiera cu Ucraina şi consolidarea unui versant al Transrarău urmează să fie aprobate de Consiliul Judeţean Suceava în prima şedinţă din acest an.

Iniţiatorul hotărârii, vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc, a arătat că podul de pe DJ 209 A km 23+744 peste râul Moldova asigură legătura cu localităţile Mălini, Slatina şi satele aferente celor două comune şi are 13 deschideri şi o lungime totală de 263 metri. Acesta are durata de serviciu depăşită, având 107 ani de când a fost construit, fără a trece printr-o reparaţie capitală sau o intervenţie majoră la elementele structurii de rezistenţă.

La aceasta dată, podul este într-o stare avansată de degradare, iar traficul în această zonă a judeţului este intens, posibilităţile de a „ocoli” acest traseu fiind greu de realizat, cu implicaţii financiare importante.

Viorel Seredenciuc a precizat că proiectul propune execuţia unui pod nou, în lungime de 250,70 m, cu şase deschideri a câte 40 m, care va asigura elementele geometrice pentru traficul pietonal, cât şi pentru cel auto pe două sensuri. De asemenea, sunt prevăzute lucrări de calibrare a albiei, apărări de mal şi siguranţa circulaţiei, valoarea investiţiei fiind de 34 de milioane de lei

CJ Suceava urmează să aprobe şi repararea podului peste pârâul Rosoşa din Moldoviţa, care este degradat.

Lucrările de reparaţii capitale ale acestui pod sunt estimate la 3,2 milioane de lei.

În aceeaşi şedinţă, CJ Suceava va aproba şi realizarea unui acord de parteneriat cu Administraţia Bazinală de Apă Siret pentru lucrări de apărări de maluri pe o lungime de peste 2 km, în vederea realizării modernizării drumului DJ 175 Izvoarele Sucevei – frontiera cu Ucraina, proiect cu finanţare europeană.

Consilierii judeţeni urmează să mai aprobe şi executarea unor lucrări de stabilizare a versantului stâng, adiacent drumului DJ 175 A Rarău, care este afectat de fenomene de instabilitate pe o lungime de circa 300 de metri. În această zonă, taluzul de pământ s-a prăbuşit de mai multe ori şi a generat chiar blocarea drumului, fiind necesară intervenţia pentru curăţarea carosabilului. Pentru realizarea acestei lucrări de stabilizare costurile se ridică la circa 10,5 milioane de lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: