Critici dure la adresa guvernării liberale, aduse de senatorul Ioan Stan

> Măsurile haotice luate de guvern lovesc în toate categoriile sociale şi au drept scop demolarea a tot ce a făcut bun PSD, a arătat şeful Organizaţiei Judeţene PSD

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a criticat dur, sâmbătă, în cadrul conferinţei judeţene PSD Suceava, pentru desemnarea delegaţilor la Congresul PSD, guvernarea liberală.

Potrivit unui comunicat al PSD Suceava, senatorul social-democrat a spus că angajările repetate de răspundere ale actualului guvern, fie că e vorba de buget sau de alegerea primarilor în două tururi de scrutin, duc la o slăbire a democraţiei prin ocolirea parcursului democratic pe care trebuie să le aibă legi atât de importante.

El a arătat că, mai mult decât atât, modificarea legii electorale cu doar 3 luni înainte de alegeri e o măsură împotriva tuturor recomandărilor comisiilor europene în materie, recomandări care erau prezentate ca literă de lege de PNL atunci când era în opoziţie.

„În fapt PNL a realizat, după doar 3 luni, că nu a fost şi nu este pregătit să guverneze ţara. În cele 3 luni de când sunt la guvernare, din care una a fost cea cu sărbătorile de iarnă, măsurile haotice luate de guvern au avut drept scop demolarea a tot ce a făcut bun PSD” a spus senatorul Ioan Stan.

El consideră că măsurile liberale lovesc fără discriminare în toate categoriile sociale, în tineri prin eliminarea programului „Prima casă”, prin dispariţia programului „Start-Up”, prin dispariţia subvenţiilor la credite sau impozitarea IT-ştilor, în salariaţi, prin creşterea vârstei de pensionare sau tăierea unor drepturi, în pensionari prin plafonarea pensiei minime şi prin zvonistica despre nemărirea pensiilor din septembrie.

„În fapt, liberalii doresc alegeri anticipate cât mai repede pentru a scăpa de oprobriul populaţiei când toate aceste măsuri vor începe să îşi facă efectul şi vor începe să scadă abrupt în sondaje” consideră Ioan Stan.

În conferinţă, luările de cuvânt ale celorlalţi participanţi, parlamentari, primari sau simpli membri, au evidenţiat că actuala guvernare de dreapta a PNL este una toxică pentru România şi că sunt necesare acţiuni şi măsuri democratice pentru a limita sau stopa degradarea democraţiei şi economiei româneşti.

În conferinţa judeţeană a Partidului Social Democrat Suceava, desfăşurată la finalul săptămânii trecute, Organizaţia Judeţeană Suceava a PSD a validat cei 42 de delegaţi care vor fi prezenţi luna viitoare la congresul care va decide conducerea centrală a partidului. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI