Unirea Principatelor, sărbătorită la Şcoala Primară „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”

Ca în fiecare an, şcolarii şi preşcolarii de la grădiniţa şi şcoala primară „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” au marcat momentul Unirii Principatelor Române printr-un amplu program artistic desfăşurat sub coordonarea cadrelor didactice.

Cu dragoste pentru tradiţie şi frumos, pentru a sublinia că tradiţia şi portul nostru românesc trebuie cunoscute şi promovate de la cele mai fragede vârste, micuţii au îmbrăcat costumul popular pentru a marca cu mândrie această zi importantă. Mai mult de atât, copiii au pregătit cântece şi poezii, dedicate sărbătorii: „Noi suntem români”, „Românaşul”, „Steagul tricolor” şi, nu în ultimul rând, „Imnul României”. În finalul spectacolului, copiii au dansat “Hora mândră românească, haideţi s-o jucăm şi noi”, versurile invitându-i pe toţi cei prezenţi să se prindă în horă fluturând steguleţe, iar apoi „Hora Unirii”.

A devenit deja o tradiţie ca şcolarii şi preşcolarii din instituţia noastră să organizeze un spectacol tematic dedicat Unirii Principatelor Române. Noi încercăm să le insuflăm de mici dragostea de Biserică, de ţară, de strămoşi şi să-i educăm în duhul valorilor moral-creştine.

Prof. ANCA IAVORENCIUC, responsabil Comisia de promovare a imaginii; prof. MARIA DONCEAN, director

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: