Reţeaua şcolară a judeţului va fi modificată în viitorul an şcolar

> Trei unităţi şcolare vor fi desfiinţate, iar alte trei vor fi transformate

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Grigore Bocanci, a declarat, joi, în prima sa conferinţă de presă, că reţeaua şcolară va suferi modificări în anul şcolar 2020-2021. Astfel, trei unităţi şcolare vor fi desfiinţate, fie din cauza scăderii efectivelor de copii, fie pentru că spaţiul de învăţământ nu corespunde din punct de vedere al siguranţei şi igienei.

Bocanci a spus că în anul şcolar viitor nu vor mai funcţiona Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 Capu Câmpului şi Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 Grămeşti, dar nici Şcoala Primară Nr. 2 Bilca.

Şeful ISJ Suceava a explicat că în cazul grădiniţei din Grămeşti preşcolarii vor fi transportaţi cu microbuzul şcolar până la GPN Nr.1 Grămeşti, aflată la o distanţă de 4 km, iar preşcolarii de la GPN Nr. 2 Capu Câmpului vor fi transportaţi la GPN Nr. 1, întrucât actualul spaţiu în care funcţionează grădiniţa nu corespunde din punct de vedere al siguranţei şi igienei, unitatea în care vor fi transferaţi preşcolarii fiind modernizată recent.

Inspectorul şcolar general a mai spus că cei zece elevi de clasa a III-a de la Şcoala Primară Nr. 2 Bilca au început al doilea semestru al anului şcolar curent la şcoala din centrul comunei.

El a precizat că trei grădiniţe cu program normal din Moara Nica, Iacobeni şi Panaci se vor transformă în grădiniţe cu program prelungit.

Astfel, în anul şcolar viitor, reţeaua şcolară a judeţului va cuprinde 732 de unităţi şcolare, dintre care 213 cu personalitate juridică şi 519 fără personalitate juridică, ce vor funcţiona ca structuri arondate acestora. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: