Iubire cu năbădăi !…

> Trei ordine de protecţie emise de poliţiştii suceveni pe parcursul unei singure zile

Ziua de sâmbătă a fost pentru poliţiştii suceveni şi una a emiterii de ordine de protecţie. Nu mai puţin de trei, din cauza „dragostei cu năbădăi”… Seria lor a debutat în jurul orei 16. În timp ce un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Rădăuţi, se afla în imobilul de domiciliu cu soţia sa de 33 de ani, pe fondul unui conflict spontan, a fost ameninţat de aceasta cu incendierea autoturismului. În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, poliţiştii au constatat că există un risc iminent, fapt pentru care au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de femeie, pe o perioadă de 5 zile. În plus, s-a întocmit şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ameninţare”.

În jurul orei 19.40, pe fondul unor discuţii mai vechi în familie şi al consumului de băuturi alcoolice, între un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Drăgoieşti, şi soţia sa, în vârstă de 35 de ani, din aceeaşi localitate, s-a iscat un scandal. Bărbatul a ameninţat-o pe partenera de viaţă, „provocându-i o stare de temere pentru viaţa sa, însă fără a se consuma acte de violenţă”. Totuşi, femeia a mai declarat şi că, în seara precedentă, în urma unor discuţii în contradictoriu avute cu soţul, el a agresat-o fizic, fără a-i provoca leziuni. Deoarece bărbatul prezenta un comportament agresiv, continuând să adreseze ameninţări cu acte de violenţă, a fost solicitat un echipaj al ambulanţei care l-a transportat la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni, unde a rămas internat. În cauză a fost întocmit şi un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor „violenţă în familie” şi „ameninţare”. La ora 22.30, o femeie în vârstă de 30 de ani, din municipiul Suceava, a solicitat ajutorul poliţiştilor după ce a avut discuţii contradictorii cu soţul, în vârstă de 36 de ani. Bărbatul, care era sub influenţa băuturilor alcoolice, a devenit agresiv atât verbal cât şi fizic. El şi-a lovit soţia cu palmele peste faţă, în prezenţa copiilor minori în vârstă de 10 şi 4 ani. Femeia s-a deplasat la sediul Secţiei de Poliţie Burdujeni, unde a depus plângere penală împotriva soţului pentru săvârşirea infracţiunii de „violenţă în familie” şi a solicitat emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva lui. În urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a stabilit că în cauză există risc iminent şi se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu. Totodată, soţului agresiv i-au fost aduse la cunoştinţă obligaţiile prevăzute de ordinul de protecţie şi a fost evacuat din locuinţă.

Reamintim că poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător. Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: