I-a surprins pe hoţi în timp ce încercau să-i fure piese de la maşină

Furturile de componente auto au rămas şi în 2020 o activitate… importantă pentru persoanele certate cu legea, astfel că doar de la începutul acestui an au fost înregistrate, în special pe raza municipiului Suceava, mai multe fapte de acest gen. Mai mult, doi tineri care se ocupă cu astfel de activităţi au fost surprinşi chiar în toiul acţiunii de către proprietara maşinii.

…Se întâmpla în toiul nopţii de vineri spre sâmbătă. Era trecut de ora 3, când o femeie în vârstă de 35 ani, din municipiul reşedinţă de judeţ, a sesizat poliţia prin numărul de urgenţă 112 că a observat două persoane de sex masculin care demontau „ceva” la autoturismul său parcat în faţa blocului în care locuieşte. Iar când a strigat la persoanele în cauză, acestea au fugit. Cercetările demarate de oamenii legii au stabilit că suceveanca deţine o maşină care a fost parcată de soţul ei în faţa blocului situat pe strada Dimitrie Cantemir. La ora 3.10, în timp ce femeia se afla la domiciliu, a auzit zgomot, iar când s-a deplasat la balconul imobilului, a observat un tânăr îmbrăcat în haine de culoare închisă, care s-a aplecat spre partea din stânga – faţă a autoturismului său. Aceasta a strigat la tânărul respectiv, iar atunci, de sub autoturism, din partea din faţă, a mai ieşit un tânăr, cei doi fugind printre blocuri. La sosirea poliţiştilor, femeia a coborât la autoturism, constatând că acesta era ridicat pe un cric montat în dreptul portierei, autorii încercând astfel să sustragă, folosind un bomfaier, catalizatorul autoturismului. În cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate de oamenii legii în vederea depistării autorilor.

Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, doar pe parcursul anului 2019 au fost sesizate peste 30 de furturi de piese şi componente exterioare de la autoturisme. Poliţiştii le recomandă posesorilor de maşini să parcheze vehiculele pe cât posibil în locuri iluminate şi să monteze sisteme de alarmare eficiente. „De multe ori valoarea distrugerilor provocate depăşeşte ca prejudiciu valoarea piesei sustrase în sine, astfel încât, adoptarea unui comportament preventiv poate să vă ferească de răufăcători şi de o daună însemnată” spun oamenii legii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: