Premieră:

Candidatul Plus la Primăria Suceava „şi-a scos” adeverinţă că nu a fost şi nu este membru PSD

Candidatul Plus pentru funcţia de primar al Sucevei, Beniamin Atodiresei, a recurs la un gest în premieră şi a obţinut adeverinţă că nu este şi nu a fost membru al PSD.

Beniamin Atodiresei a explicat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în anul 2015 a participat la implementarea unui proiect alături de Radu Rey la Vatra Dornei privind extensia unui institut al Academiei Române, iar în 2016 a fost contactat de PSD Vatra Dornei pentru a oferi expertiză tehnică în ceea ce priveşte urbanismul, planul de mobilitate, planul de urbanism general.

„Era o colaborare strict profesională pentru un an de zile” a precizat Atodiresei.

El a explicat că a fost inclus pe listele PSD pe poziţia 3, în condiţiile în care venea pur profesional şi că s-a oprit în momentul când a trebuit să fie membru de partid.

„Veneam dintr-o poziţie tehnică pe o zonă tehnică aplicată, arhitectură şi urbanism. Asta a fost toată relaţia cu PSD. Nu am fost membru PSD. În momentul când trebuia să fiu validat, trebuia să semnez o adeziune. Nu am făcut-o” a spus Atodiresei.

El a precizat că la vremea respectivă era guvernarea Cioloş, tehnocrată, susţinută de toate partidele şi considera că poziţia sa tehnică poate să fie folosită la fel, dar că atunci când a fost nevoie de înscrierea în PSD nu a făcut-o.

Beniamin Atodiresei a menţionat că ulterior s-a deschis Platforma România 100 care avea domenii de activitate foarte bine definite în care se putea regăsi ca arhitect pe zona de turism, pe zona de planificare teritorială, pe urbanism, pe calitatea vieţii, pe calitatea locuirii.

„M-am regăsit în tipul acela de activitate, mai ales că România 100 era o platformă civică ce punea la dispoziţia oamenilor posibilitatea să te exprimi şi să vii cu nişte politici pe domeniul respectiv” a spus Atodiresei.

El a precizat că ulterior s-a înfiinţat partidul Plus şi că a trecut de la platformă la partid. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: