30 de cazuri de rujeolă nou confirmate au fost raportate în perioada 20-24 ianuarie

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a informat, vineri, că în perioada 20-24 ianuarie a.c. au fost raportate încă 82 de cazuri nou confirmate de rujeolă în nouă judeţe, Suceava ocupând din nou primul loc în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Din totalul cazurilor raportate în intervalul menţionat, 30 s-au înregistrat în judeţul Suceava, 15 cazuri în judeţul Satu Mare, 14 cazuri în judeţul Neamţ, 12 în judeţul Caraş-Severin, 6 în judeţul Timiş, două cazuri în judeţul Buzău şi câte un caz în judeţele Bacău, Constanţa şi Dâmboviţa.

CNSCBT precizează că toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni.

Reamintim că în perioada 13-17 ianuarie a.c., în judeţ au fost raportate 21 cazuri nou confirmate de rujeolă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că rujeola sau pojarul este o „boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii”, iar una din patru persoane diagnosticate cu această afecţiune are nevoie de spitalizare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: