Dan Ioan Cuşnir:

Aşteptările sucevenilor au fost de atâtea ori înşelate, încât nu mai au încredere în nimic

 > O banală parcare supraetajată pe structură metalică e văzută ca o construcţie sofisticată ca Burj al Khalifa, consideră liderul organizaţiei municipale sucevene

 Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că a constatat că, din păcate, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut ca aşteptările sucevenilor să fie înşelate de atâtea ori încât aceştia nu mai cred nimic.

„Din păcate, Ion Lungu a făcut ca mentalul colectiv din municipiul Suceava să nu mai aibă încredere în nimic” a spus liderul PSD Suceava.

Cuşnir a făcut referire la proiectul prezentat de el pentru parcări supraetajate pe structură metalică, fiind deja identificate 11 spaţii în municipiu unde pot fi amenajate astfel de parcări.

„Mi-a atras atenţia un comentariu care spunea «Desene animate». Din păcate, sunt oameni care nu mai cred în nimic pentru că acest cuplu Lungu – Harşovschi le-au înşelat de prea multe ori aşteptările. Ceea ce în oraşele civilizate face parte din normalitate sau chiar din banalitate, o structură metalică prin care să faci parcări supraetajate pentru maşini în loc să parchezi maşinile pe spaţiul verde, pentru unii suceveni par a fi din desene animate, pentru că asta au făcut Lungu şi Harşovschi: au tras nişte dungi pe asfalt şi le-au indus sucevenilor ideea că atât se poate face” a spus Dan Ioan Cuşnir.

El a spus că nu e vorba de o construcţie sofisticată, Burj al Khalifa sau Burj al Arab, ci doar de o structură metalică ce permite ca pe o suprafaţă de teren să se poată parca de trei sau de patru ori mai multe maşini decât la sol.

Cuşnir consideră că aşa cum acest tip de parcare se foloseşte în diverse oraşe, inclusiv din ţară, se poate implementa şi în municipiul Suceava.

„Este o banalitate. O structură metalică unde oamenii îşi parchează maşinile şi eliberezi străduţele din cartiere, reamenajezi spaţiile verzi, faci sensuri unice în cartiere. Lucrurile trebuiesc gândite integrat” a declarat Cuşnir, care consideră că actuala conducere a Primăriei Suceava poate face „doar cârpeli” şi vine cu promisiuni pe care nu le mai crede nimeni.

„Cumva, Suceava trebuie regândită. Nu reinventează nimeni apa şi focul. Sunt doi piloni importanţi: infrastructura şi educaţia. Trebuie regândită infrastructura, dar printr-un proiect integrat, la pachet toate, în aceeaşi gândire, în acelaşi proiect. Centura de sud care să degreveze traficul din municipiul Suceava, parcări supraetajate care să degreveze străduţele din cartiere, transportul public, astfel încât să nu mai avem atâtea maşini în oraş, iar aici şi transportul pentru şcolari şi cei de la grădiniţă, iar după aia poţi spune că te poţi ocupa de partea arhitecturală a Sucevei” a explicat Cuşnir.

El a subliniat că la pachet cu regândirea infrastructurii trebuie regândită şi reculturalizarea Sucevei, astfel încât să fie propuse acţiuni culturale în concordanţă cu ceea ce vor toţi sucevenii, nu doar cu folclor.  (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: