Foc pus intenţionat la o magazie din Udeşti

> Un echipaj SMURD, care transporta un bărbat intoxicat cu fum într-un alt incendiu, a observat focul şi a chemat echipajele de stingere

Un foc pus intenţionat, marţi dimineaţa, la o magazie din Udeşti, a fost observat de un echipaj SMURD care transporta spre UPU Suceava un bărbat intoxicat cu fum într-un alt incendiu, produs în Liteni, fiind chemate echipaje de pompieri care să-l stingă.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Udeşti, au intervenit cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie aflată într-o zonă izolată din comuna Udeşti.

Sursa citată arată că incendiul fusese observat de pompierii militari ai unui echipaj SMURD care se îndrepta spre Unitatea de Primire Urgenţe Suceava, cu un bărbat de 49 de ani intoxicat cu fum la un incendiu din Liteni.

Echipajul SMURD a sunat imediat la 112 şi a chemat în sprijin echipajele de stingere, care au localizat şi lichidat flăcările.

În incendiul din Udeşti au ars circa 50 de cauciucuri uzate, 2 mc lemn de foc, elemente de tâmplărie, acoperişul din lemn şi învelitoarea din tablă de aluminiu. S-a degradat o presă de ulei pentru seminţe.

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

De menţionat este că pompierii militari de la Punctul de Lucru Dolhasca şi Detaşamentul Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Liteni, au intervenit, tot marţi dimineaţa, cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din oraşul Liteni.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit, cu o suprafaţă de aproximativ 90 mp, existând pericolul de propagare a flăcărilor la un adăpost de animale.

Proprietarul, în vârstă de 49 de ani, a suferit o intoxicaţie cu fum, iar pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru investigaţii suplimentare.

Pe timpul intervenţiei, pompierii au evacuat din locuinţă două butelii de aragaz, care erau în pericol să explodeze.

În incendiu au ars acoperişul casei, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, aparatură electronică şi electrocasnică şi s-au degradat pereţii locuinţei construiţi din bolţari şi chirpici. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: