Suceava

Adunările generale ale celor 128 de asociaţii de proprietari, până în 31 martie

> Viceprimarul Marian Andronache îndeamnă locatarii să participe în număr cât mai mare la alegerea noilor structuri

 Până în 31 martie 2020 se vor desfăşura în municipiul Suceava adunările generale ordinare a asociaţiilor de proprietari.

Primăria Suceava a transmis adrese către cele 128 de asociaţii de proprietari pentru convocarea adunărilor generale, iar 15 asociaţii au transmis deja datele primei adunări şi cea a reconvocării.

„Îndemn membrii asociaţiilor de proprietari să participe la adunarea generală ordinară, pentru a-şi exprima opinia şi pentru a-şi alege reprezentanţii” a declarat viceprimarul Marian Andronache.

Viceprimarul a explicat că pentru ca adunarea generală să fie statutară e necesar un cvorum de 50%+1.

„În cazul în care nu se îndeplineşte cvorumul la prima adunare, aceasta se suspendă şi se reconvoacă în termen de maxim 15 zile. În acest caz, la a doua adunare, hotărârile pot fi adoptate indiferent de numărul membrilor prezenţi, atât timp cât membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, pe bază de tabel nominal convocator sau prin poştă cu scrisoare recomandată” a menţionat viceprimarul.

El a adăugat că hotărârile adunărilor generale se consemnează numai în timpul şedinţei, în registrul unic de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de toţi membrii prezenţi ai adunării generale, de cenzor şi se afişează la avizier.

„În termen de 7 zile de la data la care a avut loc adunarea generală, procesul-verbal al adunării generale este adus la cunoştinţa tuturor proprietarilor, prin grija preşedintelui asociaţiei de proprietari” a mai spus viceprimarul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: