Preşedintele PMP, Eugen Tomac, convins că legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin va fi adoptată: 

PMP a iniţiat legea şi a strâns şi peste un milion de semnături pentru susţinerea proiectului

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, la Gura Humorului, că este convins că alegerea primarilor se va face în două tururi şi a spus că astfel se concretizează un proiect de lege al PMP care a fost susţinut şi printr-un milion de semnături colectate în toată ţara.

Tomac a spus că iniţiativa Guvernului de a-şi angaja răspunderea pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi este curajoasă şi a menţionat că protocolul încheiat de PMP cu PNL pentru susţinerea Guvernului avea între altele şi adoptarea acestui proiect de lege.

El este sigur că moţiunea de cenzură pe care PSD o va iniţia nu va trece şi că în aceste condiţii, legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin va fi adoptată.

Liderul PMP a explicat că este nevoie ca primarii să fie aleşi de un segment semnificativ din comunităţile pe care le reprezintă, amintind că în 2016 au fost aleşi primari şi cu 11% sau chiar cu 9% din electorat.

Eugen Tomac a declarat că PMP va avea în aceste condiţii mai mulţi primari în ţară, pentru că are candidaţi buni, în jurul cărora se vor putea coagula în turul al doilea majorităţi. El a anunţat că obiectivul partidului în alegerile locale este să obţină un scor naţional de 10%.

Totodată, el a spus că în judeţele din Moldova există deja o strategie creionată de conducerile judeţene PMP pentru fiecare localitate şi este încrezător că organizaţiile, ale căror lideri au venit la întâlnirea zonală de la Gura Humorului, vor avea rezultate bune.

El a arătat că PMP îşi propune să aibă liste complete în toate judeţele.

Preşedintele PMP Suceava, Marian Andronache, a precizat că, până în data de 15 ianuarie, organizaţia judeţeană a stabilit candidaţi de primar în 56 de localităţi, propunerile fiind deja transmise conducerii centrale. Până sâmbătă au mai fost desemnaţi circa 20 de candidaţi, ridicând la aproape 80 numărul candidaţilor de primar desemnaţi.

În ceea ce priveşte candidaţii pentru Consiliul Judeţean Suceava, Marian Andronache a spus că există deja o variantă stabilită, dar că urmează să fie făcută publică atunci când se va şti dacă preşedintele CJ va fi ales prin vot uninominal sau prin vot indirect. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: