Box

Cupa „Doru Zancu”

Sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni, a găzduit, sâmbătă, 18 ianuarie, prima ediţie a Cupei „Doru Zancu” la box. Competiţia a reunit sportivi legitimaţi la şase secţii de box din nordul Moldovei: CSM Suceava (antrenor Andu Vornicu), ACS Felix Botoşani (antrenor Felix Alexoaia), CS CFR Unirea Iaşi (antrenor Neculai Brînzi), CSM Roman (antrenor Radu Ocuparu), ACS Şomuz Fălticeni (antrenor Vasile Nistor) şi ACS Nada Florilor Fălticeni (antrenor Gheorghe Butnaru). Datorită rezultatelor obţinute de elevii pregătiţi de Gheorghe Butnaru, Clubul ACS Nada Florilor Fălticeni a ocupat locul I pe echipe, cu cinci locuri I şi un loc II.

„Cupa «Doru Zancu» a fost organizată de ACS Nada Florilor cu sprijinul unor oameni deosebiţi, cărora aş dori să le transmit recunoştinţa mea şi a sportivilor. Mulţumim secţiilor de box participante la această competiţie, sportivilor şi antrenorilor. Mulţumim conducerii Şcolii Gimnaziale «Ion Irimescu» pentru condiţiile asigurate. Mulţumesc şi foştilor mei colegi de box, Costică Prisacă, cel care a arbitrat partidele, şi Dumitru Gherasim, care a contribuit cu o sponsorizare mică, dar de mare ajutor (…) Mulţumiri speciale vreau să transmit domnului Andi Stan de la firma Romfour Fălticeni pentru sponsorizarea fără de care nu putem face nimic. Mi-aş dori ca toţi cei care pot să ajute boxul fălticenean un pic mai mult. Copiii sunt talentaţi, dar trebuie motivaţi”, a declarat antrenorul Gheorghe Butnaru, coordonatorul secţiei de box a ACS Nada Florilor Fălticeni.

La categoria 60 kg, locul I a fost obţinut de Roberto Roman care a câştigat la puncte în faţa lui Tamet Rudolf, de la CSM Roman, fălticeneanul ridicând publicul spectator în picioare prin loviturile rapide şi puternice. La categoria 57 kg Sebastian Găină a câştigat clar, în trei reprize, învingându-l pe Nicu Nemţeanu, de la CSM Roman. La categoria 54 kg, Eduard Muşet a boxat la o categorie superioară, dar a avut nevoie doar de o repriză pentru a câştiga prin abandonul lui Mihai Teodor, de la CSM Suceava. Cel de-al patrulea loc I a fost câştigat de Robert Mitrea (48 kg), care a boxat cu Adrian Drăguşin, de la CSM Roman, pe care l-a învins la puncte într-un meci foarte strâns. Surpriza a venit de la Gabi Pădurean (42 kg), un boxer cu o experienţă competiţională nu foarte mare, care s-a clasat tot pe locul I, după ce a reuşit să îl învingă pe Kadar Baba, de la ACS Felix Botoşani. Un începător din echipa fălticeneană a reuşit să obţină locul II, este vorba despre Ionuţ Cosmin Ciobanu, la categoria 38 de kg, care l-a învins pe Constantin Vodă, de la CSM Suceava.

Cel mai spectaculos meci a fost disputat între sportivul Laurenţiu Ungureanu, legitimat la CSM Suceava, vicecampion naţional în 2019, un boxer tehnic şi cu lovituri puternice, şi Alin Onofrei, de la ACS Şomuz Fălticeni, un pugilist mai uşor cu câteva kilograme faţă de adversarul său, şi el membru al lotului naţional al României. Partida dintre cei doi a încântat publicul prin schimbul de lovituri, tehnicitate şi eleganţă.

În cadrul competiţiei de la Fălticeni, tinerii pugilişti au avut ocazia să-şi verifice tehnica şi loviturile exersate la antrenamente, iar toţi participanţii au fost recompensaţi cu diplome.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: