Teatrul de Artă din Bucureşti revine la Suceava cu spectacolul „Şase lecţii de dans în şase săptămâni”

> În decembrie 2019, cu „Un bărbat şi mai multe femei”, Teatrul de Artă Bucureşti a avut succes la Suceava

Teatrul bucureştean invită publicul sucevean în data de 2 februarie, ora 19, la un alt spectacol care face săli pline, atât în ţară, cât şi în străinătate. Este vorba despre „Şase lecţii de dans în şase săptămâni” de Richard Alfieri, o comedie cu un dialog alert şi plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans. Evenimentul va avea loc la Teatrul Municipal „Matei Vişniec”.

Din distribuţie fac parte actorii Victoria Cociaş, binecunoscută publicului iubitor de teatru şi film, din producţiile „Maria Callas – La Divina” (unul din rolurile sale sclipitoare, care i-a adus nenumărate premii), „Hotel de lux”, „E pericoloso sporgersi”, „Crucea de piatră”, „Asfalt tango”, „Faimosul paparazzo”, şi George Constantinescu, fondatorul Teatrului de Artă Bucureşti, actor cu peste 25 de roluri în teatru şi zece roluri în film, câştigător a nu mai puţin de trei premii pentru „Cel mai bun actor” la festivaluri naţionale de teatru. În film, cele mai recente producţii în care poate fi văzut sunt „Dezertorul” şi „Apostolul Bologa” la TVR şi comedia „6,9 grade pe scara Richter”, a regizorului Nae Caranfil.

Traducerea, regia şi costumele îi aparţin Laviniei Jemna Oltenau. Scenografia este semnată de Romulus Boicu, nominalizat pentru Cea mai bună scenografie la Gala premiilor UNITER (cu spectacolul „Wolfgang” – Teatrul Tineretului Piatra Neamţ).

Coregrafia este semnată de Mihai Petre – campion naţional şi finalist european la dans sportiv, cunoscut publicului din emisiunile „Dansez pentru tine” şi „Românii au talent”. Spectacolul este realizat cu sprijinul Academiei de Dans „Mihai Petre”.

„Lily Harrison, văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe Michael Minetti. Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agresează şi se ironizează reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul lecţiilor de dans, Lily şi Michael – amândoi, cu mult umor, temperament şi sensibilitate – ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie” transmit organizatorii spectacolului.

Premiera absolută a piesei „Six Dance Lessons in Six Weeks” a avut loc la Geffen Playhouse, în Los Angeles, apoi spectacolul s-a mutat pe Broadway. Între timp, s-a jucat cu succes în peste 24 de ţări. Richard Alfieri – scriitor, dramaturg, scenarist şi actor american, a câştigat de două ori premiul Writers Guild Award şi a fost nominalizat pentru Emmy Award.

Bilete la spectacolul „Şase lecţii de dans în şase săptămâni” din 2 februarie sunt disponibile pe Eventbook.ro şi la casa de bilete a Teatrului Municipal „Matei Vişniec”. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: