Inspectori şcolari suceveni eliberaţi din funcţie

Doi inspectori şcolari suceveni au fost eliberaţi din funcţie la propunerea ISJ Suceava, cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale, întrucât nu îndeplineau una dintre condiţiile prevăzute de legislaţie pentru ocuparea acestor posturi, respectiv nu făceau parte din Corpul Naţional al Experţilor în Management Şcolar.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că inspectorul şcolar de istorie, profesorul Toader Piticari, care era încadrat cu jumătate de normă, precum şi inspectorul şcolar responsabil cu proiectele educaţionale, profesoara Luminiţa Corbu, au fost eliberaţi din funcţie la propunerea ISJ Suceava, cu avizul MEN.

Anuţei a explicat că această decizie a fost luată după ce s-a realizat o verificare privind respectarea Metodologiei de ocupare a posturilor de inspector şcolar şi s-a constatat că cei doi inspectori şcolari suceveni nu îndeplineau una dintre condiţii, respectiv nu erau membri ai Corpului Naţional de Experţi în Managementul Şcolar, aşa cum prevede legislaţia.

El a spus că pentru ocuparea funcţiilor respective au fost propuşi profesorul Constantin Cocerhan, care este încadrat în funcţia de inspector şcolar de geografie cu 0,5 norme, şi profesoara Lidia Acostoaie, încadrată în funcţia de inspector şcolar responsabil cu proiectele educaţionale cu jumătate de normă, care va avea normă întreagă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: