Curse aeriene Suceava – Viena operate de Wizz Air

Compania aeriană Wizz Air va deschide din 3 iulie cursa Suceava – Viena cu două zboruri pe săptămână, luni şi vineri, cu plecare de la ora 18.50 de la Viena şi aterizare la ora 21:20 la Suceava şi plecare de la Suceava de la ora 21:55 şi aterizare la Viena de la ora 22.30.

Cursa va fi operată cu avioane Airbus A 321 cu 230 de locuri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că salută această decizie a Wizz Air, mai ales că Viena este un important aeroport cu conexiuni în toată lumea.

„Salut iniţiativa companiei Wizz Air care din 2016 şi până acum a transportat de pe Aeroportul Suceava şi spre aeroport circa 900.000 de pasageri”, a spus Flutur.

El a menţionat că Viena este cea de-a şasea destinaţie externă de pe Aeroportul Suceava şi şi-a exprimat încrederea că Terminalul 2 va fi finalizat la data când se va operaţionaliza cursa Suceava – Viena.

În primele două săptămâni ale acestui an Aeroportul Suceava a avut un număr de 17.687 pasageri şi 165 de mişcări de aeronave, a spus preşedintele.

„Încep să prindă contur acţiunile Consiliului Judeţean Suceava de promovare economică şi turistică a judeţului Suceava atât în Austria, cât şi în alte capitale europene”, a spus Flutur.

El a reamintit că anul trecut o delegaţie a CJ Suceava a efectuat o vizită la Graz, când s-a discutat şi de posibilitatea unei curse aeriene între Suceava şi Austria, care acum prin contur.

„O bună parte dintre pasageri vor fi şi oameni de afaceri şi nimic nu e întâmplător, mai ales că astăzi am depus la Ministerul Dezvoltării solicitarea de autorizare a Parcului Industrial Bucovina 1 de lângă aeroport”, a declarat preşedintele Gheorghe Flutur.

„Continuăm demersurile noastre şi pentru alte destinaţii pentru perioada următoare, pe care le vom anunţa la timp”, a mai spus preşedintele CJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: