Analize în teren, la pas

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizionat, sâmbătă, la pas, variantele de rute ocolitoare ale municipiului Vatra Dornei, după ce în urmă cu două zile a făcut acelaşi lucru şi la Gura Humorului, în vederea pregătirii pentru realizarea centurilor ocolitoare la profil de autostradă ca parte a proiectului Autostrada Nordului.

Flutur a spus într-o conferinţă de presă că alături de specialişti din Primăria Vatra Dornei vizionează rutele avute în vedere, arătând că proiectul existent a fost elaborat în anul 2011 şi că sunt necesare două tuneluri, dar că este în discuţie şi o rută care nu trece prin tunel.

„Discuţiile mele cu ministrul Transporturilor şi cu premierul Ludovic Orban sunt legate de realizarea de şosele ocolitoare, posibil gestionate de primării sau consilii judeţene şi vreau să avem şi noi astfel de proiecte”, a spus Gheorghe Flutur.

El a menţionat că a parcurs zilele trecute un traseu de şosea de centură la Gura Humorului ca să vadă ce greutăţi ar fi şi că acum face acelaşi lucru la Vatra Dornei.

„Legătura între Suceava şi Ardeal pe Autostrada Nordului trebuie pregătită, şi asta vrea Ministerul Transporturilor, cu centuri ocolitoare. De aceea îmi doresc foarte mult să văd costurile, zonele de risc, probleme legate de proprietăţi şi exproprieri”, a spus preşedintele Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că acum se fac analize de costuri, iar CNAIR îşi trimite în următoarele zile în teren experţii, dar că el vrea să aibă datele din teren ca la sosirea experţilor „să avem lecţia învăţată”. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: