Primăria Suceava a încasat anul trecut aproape 900.000 de lei din administrarea celor 549 de locuri de parcare cu plată

> Lucian Harşovschi: Din păcate, puţini utilizatori au făcut plăţi cu cardul sau prin SMS

Primăria Municipiului Suceava a încasat în cursul anului 2019 aproape 900.000 de lei din administrarea parcărilor cu plată, cea mai solicitată parcare fiind cea aferentă complexului comercial „Bucovina”.

Potrivit viceprimarului Sucevei, Lucian Harşovschi, din anul 2016, Primăria Municipiului Suceava administrează parcări cu plată în care funcţionează sistemul de autotaxare.

El a spus că în anul 2019 în municipiu au funcţionat opt parcări cu plată: la Piaţa Centrală, complexul comercial „Bucovina”, hotelul Bucovina, Ştefan cel Mare, IPJ Suceava şi „Dorna”, iar două subterane, în zona centrală, însumând 549 locuri de parcare.

Viceprimarul a arătat că în anul 2019 au fost încasări totale de 874.496,2 lei, spre deosebire de anul 2018, când au fost în valoare de 662.577 lei.

Lucian Harşovschi a subliniat că parcarea din zona magazinului „Bucovina” a fost cea mai solicitată, acolo încasându-se 205.825,1 lei în cursul anului 2019.

El a amintit că din luna octombrie a anului 2019 plata s-a putut realiza şi prin SMS, cu cardul bancar şi prin intermediul aplicaţiei mobile.

„Din păcate, încasările prin SMS a fost doar de 1.593 lei, iar cu cardul de 463 lei” a spus Lucian Harşovschi.

Viceprimarul a precizat că tariful de parcare este de 2 lei/oră, iar în cazul parcărilor subterane tariful este la jumătate, mai exact de un leu/oră. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: