Într-o amplă acţiune pentru siguranţa transportului public

Opt maşini folosite de „piraţii rutieri” au fost indisponibilizate

În data de 14 ianuarie, poliţiştii suceveni au organizat pe raza judeţului o amplă acţiune privind legalitatea transportului public de persoane şi prevenirea „pirateriei rutiere”, precum şi pentru verificarea respectării de către conducătorii auto angajaţi ai operatorilor de transport rutier a regulilor de circulaţie.

IPJ Suceava transmite că în cadrul acţiunii au fost verificaţi 89 conducători auto, a fost constatată o infracţiune rutieră şi a fost reţinut un permis de conducere. De asemenea, poliţiştii au aplicat 78 sancţiuni contravenţionale în valoare de 33.210 lei, dintre care 12 faţă de persoanele care efectuau transport ilicit de persoane. Totodată au fost retrase opt certificate de înmatriculare şi întocmite opt procese-verbale de indisponibilizare.

Printre cei rămaşi fără autoturisme se numără şi un bărbat de 38 de ani din comuna Ipoteşti, care a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea autoturismul pe strada Izvoarele Cetăţii din localitatea de domiciliu, având patru pasageri pe care îi transporta pe ruta Ipoteşti – Suceava, fără a fi autorizat în acest sens.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, i s-au reţinut certificatul de înmatriculare, precum şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi s-a întocmit proces-verbal de indisponibilizare, în conformitate cu prevederile legale incidente. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: