Fotbal

Buget generos pentru fotbalul sucevean!

Anul 2020 se anunţă a fi unul dintre cei mai favorabili fotbalului sucevean, care va beneficia de peste 10 milioane de lei de la bugetul local, direct şi indirect.

Mai exact, cea mai mare investiţie de care vor beneficia echipa de fotbal a Sucevei, suporterii acestui sport şi nu numai ei, este cea de montare a nocturnei pe stadionul Areni.

Licitaţia pentru proiectarea, construcţia şi montajul instalaţiilor de iluminat pe timp de noapte, la standardele impuse de Federaţia Română de Fotbal, va avea loc în data de 29 ianuarie.

Valoarea estimată a contractului este de 7.173.449,94 de lei, iar investiţia presupune realizarea a patru turnuri de iluminat metalice, cu o înălţime de 40-45 de metri, montarea a 168 de proiectoare de 2000 W cu aprindere rapidă, normală şi pentru instalaţia antipanică, patru tablouri electrice, tablou electric general, rezervă TGR şi aproximativ 12 km de cabluri electrice.

Nocturna va trebui să asigure un nivel de iluminare de 1.200 lx pentru meciurile televizate şi 800 lx pentru antrenamente şi meciurile netelevizate.

Primarul Ion Lungu a precizat că termenul de proiectare este de 3 luni, alte 9 luni fiind necesare pentru construcţie şi montaj.

„Sper ca până la toamnă, când începe noul sezon fotbalistic, să o avem dată în funcţiune”, a spus primarul Ion Lungu, încrezător că lucrarea poate fi făcută mai repede.

O surpriză pentru microbiştii suceveni este şi alocarea unui buget mai mult decât generos pentru fotbal, în proiectul de buget pe 2020.

„Vom asigura un buget corespunzător pentru fotbal de 2,5 milioane de lei, cu ţinta clară de a promova în Liga a II-a. Avem antrenor de Liga I, ne mai trebuie echipă”, a spus Lungu, precizând că vor fi prinşi bani şi pentru modernizarea stadionului Areni.

Conform unor informaţii neoficiale, dotarea stadionului cu nocturnă va deveni obligatorie pentru echipele de Liga a II-a, conform unui nou regulament al FRF.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: