Ioan Bălan:

Alegerile parlamentare anticipate odată cu turul doi al alegerilor locale sunt o necesitate pentru a avea 4 ani de dezvoltare locală şi naţională

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, marţi, că alegerile parlamentare anticipate sunt necesare pentru că România are nevoie de o nouă majoritate parlamentară care să susţină un guvern care să poată acţiona pentru dezvoltarea ţării.

Ioan Bălan a explicat că anul 2020 este unul extrem de important, în care se vor organiza alegeri locale, în urma cărora comunităţile locale îşi vor desemna reprezentanţii care să dezvolte localităţile lor şi alegeri parlamentare după care se va stabili majoritatea parlamentară care va susţine noul guvern.

Deputatul liberal sucevean a arătat că pentru ca procesul de dezvoltare atât la nivel local, cât şi la nivel naţional să aibă continuitate în următorii 4 ani este necesară organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„PNL este extrem de preocupat ca în următorii 4 ani să avem o perioadă de dezvoltare serioasă, locală şi naţională, neîntreruptă de procese electorale. De aceea ne dorim ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate simultan cu cel de-al doilea tur al alegerilor locale. Cred că este cea mai bună soluţie. Un foarte mare număr de primari, dar şi consiliile locale şi consiliile judeţene vor fi fost deja alese, iar în cel de-al doilea tur de scrutin ar fi un doar un vot pentru desemnarea primarilor rămaşi în competiţie, cât şi pentru Parlament. După acest vot, până la alegerile europarlamentare din primăvara anului 2024 nu vor mai fi alte tururi de alegeri şi va fi o perioadă propice de 4 ani pentru realizarea proiectelor locale şi naţionale” a spus Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: