În plină iarnă

Zona de agrement de pe malul râului Suceava intră în lucrări  

>  Dacă nu ninge afară, se poate lucra acolo, chiar şi în această perioadă rece” a precizat primarul Ion Lungu, subliniind că durata efectivă a lucrărilor este de 22 de luni

De luni, 20 ianuarie, se deschide şantierul viitoarei zone de agrement a municipiului Suceava, aceasta amenajându-se pe malul râului care străbate reşedinţa de judeţ, de o parte şi de alta a podului care leagă zona centrală a oraşului de cartierul Burdujeni. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că după discuţii pe care le-a avut cu reprezentaţii firmelor care au câştigat licitaţia s-a decis ca, pe fondul unor condiţii meteorologice favorabile, execuţia să demareze încă de pe acum.

„Am convenit şi am dat ordinul de începere a lucrărilor, astfel încât de luni, de pe data de 20 ianuarie, să putem aborda acest obiectiv important. Chiar şi în această perioadă rece, dacă nu ninge afară, se poate lucra acolo la conturat şi bordurat, precum şi altele” a precizat Ion Lungu.

Licitaţia pentru amenajarea zonei de agrement de pe malul râului Suceava a fost câştigată de asocierea de firme General Construct şi Art Peisaj Suceava, pentru 16,24 de milioane de lei. Cererea pentru finanţare nerambursabilă europeană  a fost depusă pe Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Amenajările vizează o suprafaţă de 15,5 ha de teren de pe malul stâng al râului Suceava, care se întinde pe o lungime de un kilometru în amonte şi în aval de podul care leagă centrul Sucevei de cartierul Burdujeni. O parte din suprafaţa vizată este în albia minoră, potenţial inundabilă, durata efectivă a lucrărilor fiind de 22 de luni. Astfel, zona „A”, din amonte de podul de pe Calea Unirii, va fi destinată amenajărilor pentru activităţi sportive,  iar zona „B”, din aval, va avea un „caracter de loisir”, respectiv de relaxare, odihnă în aer liber şi activităţi culturale. Printre altele, materializarea proiectului cu susţinere financiară nerambursabilă europeană ar consta în amenajarea de alei pietonale; piste pentru biciclete; sisteme de iluminat de tip spot, îngropate; sisteme de irigare subterană; sistem pentru acces wi-fi la internet, dar şi de spaţii pentru practicarea sportului în aer liber. De asemenea, se vor face plantări de arbori şi arbuşti, precum şi dotări cu mobilier urban. În zona „A” vor putea fi întâlnite platforma pentru aerobic (yoga) şi cea pentru fitness, spaţiul de joacă pentru copii, terenuri de tenis, volei şi badminton. Zona „B”, de evenimente, va include un spaţiu pentru organizarea de manifestări culturale şi artistice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: