Rugbi

Sucevenii Marius Ferariu şi Daniel Hreceniuc, convocaţi la lotul naţional U 20 al României

Doi tineri rugbişti suceveni de perspectivă încep anul 2020 sub bune auspicii, fiind convocaţi între cei 31 de jucători care fac parte din lotul naţional al României U 20, în primul stagiu de pregătire centralizată din acest an. Cantonamentul are loc la Snagov, până pe 19 ianuarie, având drept scop pregătirea pentru participarea la Campionatul European U20 ce va avea loc în Portugalia.

Cei doi suceveni sunt Marius Ferariu şi Daniel Hreceniuc, ambii evoluând în Super Liga de rugbi a României.

Marius Ferariu este legitimat la Universitatea Cluj şi evoluează în linia a II-a a pachetului de înaintare. Ferariu a fost descoperit şi format la Clubul Sportiv Gura Humorului de antrenorul Florin Nistor. Este un sportiv ce are deja câţiva ani de prezenţă la loturile naţionale, iar faptul că evoluează în prima liga, din 2019, este o mare şansă pentru el.

Daniel Hreceniuc este sucevean şi a fost descoperit de antrenorii Codrin Prorociuc, Dumitru Livadaru şi Vasile Conache. Este un jucător de viteză, care evoluează ca aripă, şi care a jucat la CSM Bucovina Suceava până sezonul trecut. Din acest sezon el a făcut pasul la echipa Dinamo, unde a prins destul de multe minute.

Stafful tehnic a selecţionat pentru acest stagiu un lot de 31 de jucători, din care patru evoluează în străinătate, respectiv în Anglia, Franţa şi Italia, iar restul sunt din ţară, respectiv: 7 de la CSU Cluj, 6 – CSS 2 Baia Mare, 5 – CS Ştiinţa Petroşani, 2 – RC Bârlad şi câte unul de la Tomitanii Constanţa, Dinamo, Steaua, Timişoara Saracens, LPS Focşani, Cleopatra Mamaia şi RC Griviţa.

Din acest lot se speră că în curând câteva nume vor face pasul spre naţionala mare a României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: