PSD a devenit foarte vocal şi îngrijorat de finanţările pentru judeţul Suceava

…după ce a blocat finanţarea sălii polivalente din Suceava şi investiţii în Spitalul Judeţean Suceava doar pentru că Primăria Suceava şi CJ Suceava sunt conduse de liberali, consideră deputatul Ioan Bălan

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a recomandat, marţi, reprezentanţilor PSD Suceava, să o lase mai moale cu criticile aduse Guvernului PNL care, după doar  două luni de activitate, este acuzat de ceea ce nu a făcut PSD în ultimii 3 ani de guvernare.

Ioan Bălan a spus că a constatat că, în ultimele zile, reprezentanţi ai PSD Suceava au devenit foarte vocali şi îngrijoraţi de finanţările pentru judeţul Suceava şi susţin că CJ Suceava ar fi primit mai puţini bani de la buget, deşi acesta a crescut cu 53% pe componenta de dezvoltare, dar uită să spună cum ei au blocat investiţii în judeţul şi în municipiul Suceava doar pentru a „pedepsi” locuitorii pentru că au votat cu PNL.

„Am informaţii certe cum că un lider al PSD Suceava s-a dus la Compania Naţională de Investiţii şi a blocat proiectul sălii polivalente din municipiul Suceava doar pentru că Ion Lungu e primar PNL şi că eventuala finanţare a proiectului ar aduce beneficii liberalilor. Am mai aflat că la Ministerul Sănătăţii au blocat investiţii pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava ca să nu fie contorizate în dreptul PNL şi al lui Gheorghe Flutur” a spus deputatul.

El a precizat că lista cu proiectele blocate de PSD Suceava este extrem de lungă şi a arătat că oameni din instituţii încep să vorbească despre aceste lucruri.

Din acest motiv, Ioan Bălan a transmis reprezentanţilor PSD Suceava că „vremea politicianismului ieftin şi a ipocriziei trebuie să înceteze”.

„Cred că PSD a început anul 2020 sub presiunea reformei lansate de Claudiu Manda care a spus: «Nu o să mai susţinem proşti în funcţii publice». Mă întreb ce fac românii cu cei pe care PSD i-a susţinut deja şi care sunt de 3 ani în funcţii publice. Ce vină avem noi că PSD a ales să promoveze în funcţii publice proşti care au luat decizii după cum i-a dus capul?” a spus Ioan Bălan.

El a mai declarat că ipocrizia PSD întrece orice limită atunci când acuză PNL că nu doreşte dublarea alocaţiilor copiilor.

„Guvernele PNL au mărit, de trei ori, succesiv, alocaţiile copiilor, culminând cu dublarea alocaţiilor copiilor în 2019. PSD încearcă acum un joc de imagine să mai dubleze o dată alocaţiile copiilor, deşi ştie foarte bine în ce situaţie financiară dezastruoasă au dus ţara în ultimii 3 ani. Cu toate acestea, îi anunţ pe cei de la PSD că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind alocaţiile copiilor, iar PNL îşi asumă şi, aşa cum e şi legal,  la prima rectificare bugetară Guvernul PNL va identifica fonduri ca majorarea alocaţiilor copiilor să fie făcută” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: