Probabil s-a referit la problemele lor interne…

Preşedintele PMP Suceava, viceprimarul Marian Andronache, a declarat, marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că nu a înţeles la ce a făcut referire prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan când s-a referit la unii dintre cei care au susţinut instalarea Guvernului Ludovic Orban ca fiind „broaşte râioase” pe care PNL trebuie să le înghită.

„Probabil s-a referit la problemele lor interne. Toţi miniştrii sunt PNL. PMP nu participă la guvernare. Nu putem discuta dacă apare un secretar de stat sau un subsecretar de stat, unde ei au nevoie, că am participa la guvernare. Dacă am avea miniştri, da, am putea spune că participăm la guvernare” a spus Marian Andronache.

El a arătat că un partid este la guvernare când are miniştri în guvern, pentru că ministrul decide şi nu secretarii de stat sau subsecretarii de stat.

Marian Andronache a spus că speră că Rareş Bogdan nu s-a referit la cei din PMP ca fiind „broaşte râioase”.

„Eu sper să nu fi făcut referire la aşa ceva” a spus Andronache.

Întrebat care ar fi problemele interne din PNL, el a arătat că şi în PNL sunt lupte interne mari.

„Sunt convins că la ei sunt lupte mari interne. Sunt lupte care se dau pe posturi pentru secretari de stat, pentru prefecţi, pentru subprefecţi, pentru deconcentrate” a spus Marian Andronache.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat duminică seara, la un post tv, că, pentru a schimba Guvernul Dăncilă şi pentru a instala un nou guvern condus de Ludovic Orban, liberalii au fost nevoiţi să înghită „nişte broaşte râioase”.

 „Noi guvernăm în acest moment alături de alte şapte grupări politice, forţe politice. Unele dintre ele, personal, şi nu doar eu, foarte mulţi dintre liberali, şi sunt convins că şi Ludovic Orban, cu toată experienţa şi toleranţa sa, excesivă de multe ori, nu e cel mai fericit să stea braţ la braţ cu mulţi dintre cei care l-au tocat mărunt, l-au făcut în toate felurile şi ne-au făcut şi pe noi, şi pe preşedinte” a declarat Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că, în acest moment, PNL este nevoit să înghită „broaşte râioase” ca să poată guverna.

„Am înţeles că interesul acestei ţări este să oferim un guvern, să schimbăm Guvernul Dăncilă, iar atunci am înghiţit nişte broaşte râioase. Să ştiţi că nu le-am înghiţit cu mare plăcere şi nici nu stăm lângă aceste broaşte râioase cu mare plăcere, dar stăm pentru că asta e politica. Nu avem decât 96 de parlamentari şi avem nevoie de 233 de voturi. Asta nu înseamnă că ne pupăm pe gură cu ei şi nici că suntem de acord sau că uităm ce au făcut în ultimii 3 ani de zile”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: