Investitori germani au ales Parcul Industrial Bucovina

> Pentru acoperirea necesarului de angajaţi, se va putea încuraja aducerea de forţă de muncă din Ucraina sau din Republica Moldova; peste un milion de ucraineni lucrează în Polonia, arată şeful administraţiei judeţene

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat luni, în conferinţă de presă, că Parcul Industrial Bucovina 1 este în procedură de aprobare a titlului de parc industrial, documentaţia fiind finalizată.

„Avem deja investitori germani în parc. Solicită, măsoară, fac documentaţii şi sunt interesaţi. Au spus că au ales să lucreze în Parcul Industrial de la Suceava” a arătat Flutur.

El a evitat să ofere mai multe detalii despre investitorii germani care vin în Parcul Industrial Bucovina 1, menţionând că ei lucrează cu departamentele din CJ Suceava şi au cerut foarte multe date şi lămuriri.

Întrebat dacă investitorii aşteaptă totuşi să fie construită şi autostradă la Suceava, Flutur a spus că investitorii ştiu ce au de făcut şi că pot să înceapă investiţia înainte de a fi realizată şi infrastructura rutieră rapidă.

„Eu cred că trebuie să dezvoltăm relaţia cu Ucraina, ca să-şi ia mai uşor forţă de muncă investitorii. Aşa cum de la noi pleacă în afară, trebuie să găsim soluţii” a spus Flutur.

El a arătat că din Cernăuţi zeci de autocare merg zilnic spre Polonia.

„Peste un milion de ucraineni lucrează în Polonia. Putem să încurajăm să aducem forţă de muncă şi din Ucraina, şi din Republica Moldova, iar asta să se întâmple acum, chiar şi la construcţia viitoarei autostrăzi” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: