Echipele de zgomote îşi continuă drumul spre nimic

De când au pierdut puterea, jurnaliştii, televiziunile, site-urile de pe Net controlate cândva de Liviu Dragnea şi acum de PSD umblă cu minciuni tot mai groase, cu fake newsuri, procese de intenţie, ameninţări cu războiul de la iranieni, cu incendiile din Australia, cu ştiri aiurea despre preşedinţie şi guvernul Orban, cu atenţionări zilnice despre creşterea preţului la aur şi valute, despre cutremure, geruri şi furtuni, despre accidente tragice… Vai şi amar de noi! Nu cumva PSD şi-a abandonat menirea de partid aflat în opoziţie care trebuie să se facă util societăţii readucând curaj şi speranţă, să construiască proiectele, planurile, alternativa viitoarei guvernări? Să fi uitat cum se face politică şi cum se adună voturile unei mişcări politice responsabile?

Şi apoi, un partid cu pretenţii democratice foloseşte perioada de opoziţie pentru reforme interne şi recâştigarea bazinului electoral, pentru restabilirea organigramei şi întărirea organizaţiilor de bază, pentru reşapare doctrinar-ideologică. Îşi reorganizează concomitent leadershipul, caută experţi, curtează intelectuali şi profesionişti, cultivă şi impune valori pentru accederea în posturi de mare răspundere la Palatul Victoria şi în teritoriu. Să nu fie conştientă echipa din fruntea social-democraţiei româneşti că a ajuns în situaţia actuală pe mâna incompetenţilor promovaţi dintre servitorii lui Liviu Dragnea?

De asemenea, încă nu am văzut o analiză serioasă asupra eşecurilor în serie din ultimii 3-4 ani, eşecuri care i-au înjumătăţit opţiunile electorale, fiindcă ceea ce i s-a întâmplat fostului partid de guvernământ arareori se întâmplă în ţările democratice. Or, fără a-şi stabili greşelile şi vinovaţii, nu sunt şanse ca formaţiunea să iasă din actualul clinci mediatic şi electoral.

Din păcate, partidul, prin oamenii săi şi prin mediile mercenare, face şi acum ceea ce a mai făcut de trei decenii încoace: manipulează la greu, stă cu ochii pe adversarul politic încercând prin toate mijloacele să-l decredibilizeze, să-i demotiveze susţinătorii, să-i risipească membrii.

Or drumul acesta are mici şanse de reuşită: e adevărat că atitudinea critică faţă de adversar e necesară, numai că, în paralel, Opoziţia trebuie să impună un alt gen de politică, unul modern, european, să construiască o alternativă credibilă, ceea ce deocamdată nu ştie sau nu poate.

Înţelegem că influencerii săi, ofiţerii de presă, mulţi sub acoperire, se opintesc pentru crearea presingului social, a stresului mediatic zilnic prin insistenţa asupra ştirilor negative, reale şi fake newsuri, prin îngroziri şi înfricoşări legate de crize, geruri, zăpezi cu troiene, furtuni, cutremure repetate, chiar dacă zona seismică vrânceană ne-a obişnuit cu zeci de astfel de mici manifestări zilnice.

Sunt căutate şi ghicitoare celebre precum baba Vanda, oracole, gromovnice vechi, se apelează la zodiacari şi numerologi, se caută coincidenţe prin Nostradamus, toate prevestind nenorocirile care îi aşteaptă pe „bieţii români“. Aşa ne trebuie dacă ne-am lepădat de PSD şi Dragnea! Ba mai este scos periodic la înaintare grupul de experţi în meteoriţi şi cutremure care ne sperie şi mai tare şi-l obligă pe dl Mărmureanu să intervină pentru a ne linişti…

Previzibile lovituri fatale vin şi de la actualii guvernanţi: cică demisionează Orban, nu mai sunt bani de pensii şi salarii, nu mai avem carne de porc din pricina pestei porcine, s-a scumpit benzina (deşi s-a ieftinit cu 32 bani!), incendii, explozii, accidente mortale, sinucideri, al III-lea război mondial în care am intrat ca fraierii…

Concluzia echipelor de zgomote e certă: fără PSD, România e pe moarte, nu mai are niciun viitor. Numai ei ştiu să guverneze, numai ei au oameni capabili, numai ei vor binele românilor. Guvernările lor au fost cele mai eficiente, performante, competente… Şi atunci cum de şi-au pierdut guvernarea şi alegătorii?

Partea de neînţeles este că această campanie continuă, deşi e lipsită de credibilitate şi perspectivă. Ceea ce nu înţeleg respectivii activişti este că situaţia politică s-a schimbat, că lumea nu se mai închină la televiziunile de partid, iar bazinele lor electorale aşteaptă oameni noi, competenţi, politici publice îndrăzneţe şi europene, nu războinici de studio care-şi continuă drumul spre nimic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: