Mirela Adomnicăi:

Se pare că ne îndreptăm cu paşi rapizi spre alegeri parlamentare anticipate

Am observat că tot ceea ce a dorit preşedintele Iohannis să facă s-a întâmplat

Fostul prefect de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că este aproape sigură că vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate pentru că acestea sunt dorite de preşedintele Klaus Iohannis şi că a constatat că tot ceea ce îşi doreşte preşedintele se întâmplă.

Mirela Adomnicăi a amintit că, recent, tot la Subiectul Zilei, spunea că nu vor fi alegeri anticipate în 2020, dar că evoluţiile din ultima săptămână o fac să-şi reconsidere opinia şi crede că ne îndreptăm cu paşi rapizi către organizarea anticipatelor, în paralel cu alegerile locale.

„Am urmărit declaraţiile preşedintelui Iohannis care, am observat, tot ceea ce a dorit să facă s-a întâmplat” a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că dacă vor fi alegeri anticipate odată cu cele locale va fi greu de exprimat voinţa de vot cu şase buletine de vot.

Adomnicăi este de părere că şi din perspectivă organizatorică, şi din perspectiva acurateţii votului exprimat de fiecare cetăţean lucrurile se complică şi, de aceea, nu întâmplător, Comisia de la Veneţia a recomandat să nu se realizeze cumulat alegeri diferite şi că există în acest sens şi o decizie a Curţii Constituţionale.

„Nu este benefică organizarea alegerilor locale cu alegerile parlamentare” a spus Adomnicăi.

Ea a amintit că inclusiv faptul că s-au despărţit alegerile parlamentare de prezidenţiale după 2004 a avut scopul să nu se suprapună alegerea preşedintelui cu alegerile parlamentare, ca să nu se facă o confuzie între votul politic şi candidatul la alegerile prezidenţiale, ţinându-se cont de ceea ce a dorit legiuitorul, un preşedinte apolitic, un preşedinte al tuturor românilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: