Preşcolarii şi elevii suceveni au început cursurile celui de al doilea semestru

Preşcolarii şi elevii suceveni au început ieri cursurile celui de al doilea semestru al anului şcolar 2019-2020, următoarea vacanţă, cea de primăvară, fiind prevăzută în perioada 4 aprilie – 21 aprilie 2020.

Conform structurii anului şcolar, stabilită prin ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.191/2019, semestrul al doilea începe pe 13 ianuarie şi se încheie pe 12 iunie 2020. Pentru elevii claselor a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, în timp ce pentru elevii claselor a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

Următoarea vacanţă, cea de primăvară, a elevilor din toate ciclurile de învăţământ este prevăzută în perioada 4 aprilie – 21 aprilie 2020, iar vacanţa de vară începe din data 13 iunie până la data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021.

De menţionat este că programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe baza unei planificări la decizia şcolilor. Derularea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale, care vor avea loc, de regulă, la finalul semestrului, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: