Peste 622.000 de turişti au vizitat judeţul în 2019

>„Un impact semnificativ în circulaţia turistică l-a avut şi deschiderea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele CJ, însă cei mai mulţi vizitatori s-au cazat în staţiunea Gura Humorului >„Datorită atracţiilor sale culturale”, pe an ce trece, municipiul Suceava are tot mai mulţi turişti, unul dintre cele mai reprezentative obiective vizitate continuând să fie Cetatea de Scaun

În 2019, judeţul Suceava a fost vizitat de 621.684 de persoane, dintre care 87% români, iar 13% străini. Aceasta potrivit unei situații prezentate ieri, într-o conferință de presă, de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean, potrivit căruia, cifra de 500.000 de vizitatori cazați în județ a fost atinsă în a doua jumătate a lunii octombrie.

Potrivit șefului executivului județean, Suceava, cu 801 structuri de primire turistică, se află pe locul al treilea la nivel național, din acest punct de vedere, depășit fiind de județele Constanța și Brașov. În regiunea de dezvoltare nord-est, Suceava ocupă poziția întâia la acest capitol, deținând o pondere de 45,6% în totalul structurilor de primire turistică înregistrate. Din perspectiva capacității de cazare turistică, județul dispune de 16.058 de locuri de cazare, situându-se pe primul loc la nivel regional, cu 39,3% în totalul numărului de paturi.

Conform situației prezentate de Gheorghe Flutur, cele mai răspândite structuri de primire turistică din judeţ sunt cele cu până la 30 locuri de cazare, clasificate, în cea mai mare parte, drept pensiuni. Astfel, în județ există 707 de pensiuni, respectiv 307 care au mai puţin de zece paturi şi cu 2.256 locuri de cazare, precum şi 400 structuri de primire turistică cu 11 până la 30 de paturi, având 7.054 de locuri de cazare.

În anul 2019, în judeţul Suceava au fost clasificate 52 structuri de primire turistică, cu 7% mai mult faţă de 2018.

„Un impact semnificativ în circulaţia turistică l-a avut şi deschiderea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc. Astfel, în primele 3 luni ale anului 2019 s-au cazat în localităţile Câmpulung Moldovenesc, Pojorâta, Sadova şi Vama 5.702 turişti, cu 43,8% mai mulţi faţă de ianuarie-martie 2018” a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean. Însă, în anul 2019, cei mai mulţi turişti s-au cazat în staţiunea turistică Gura Humorului (21,2% din total), urmând municipiul Suceava, cu 18,7% şi Vatra Dornei cu 15,8%.

Gheorghe Flutur a reliefat că reşedinţa de judeţ are, pe an ce trece, tot mai mulţi turişti, „iar aceasta datorită atracţiilor sale culturale”. Unul dintre cele mai reprezentative obiective din municipiul Suceava continuă să fie Cetatea de Scaun care, pe durata anului 2019, a avut 210.308 de vizitatori, cu 8,7% în plus comparativ cu anul precedent. Muzeul Satului Bucovinean a atras 72.642 de vizitatori, mai mulţi cu 22,4% faţă de 2018, în timp ce Muzeul de Istorie a fost vizitat de 61.294 de consumatori culturali.

În 2019, judeţul a înregistrat o durată medie de şedere de 2,2 zile pe turist, consemnându-se o uşoară creştere de 5% în raport cu 2018, aceasta fiind una evident superioară celei de 1,7 de nopţi de cazare/turist, reprezentând media de la nivelul regiunii de dezvoltare nord-est. Cea mai mare durată medie de şedere în judeţul nostru a fost evidenţiată în lunile octombrie şi noiembrie 2019, de 2,4 zile, urmate de cea din luna iulie (2,3 zile), respectiv din august, septembrie şi februarie, fiecare cu câte 2,2 zile de şedere.

Gheorghe Flutur a mai menţionat că, în anul 2019, prin Serviciul de specialitate al executivului judeţean, Bucovina, ca destinaţie turistică, a fost promovată la 11 târguri şi expoziţii de profil, dintre care două naţionale şi nouă internaţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: