Ordin de protecţie emis de poliţişti

Sâmbătă, în jurul orei 15.15, lucrătorii Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta au fost sesizaţi, printr-un apel telefonic la numărul de urgenţă 112, despre faptul că la locuinţa unei femei în vârstă de 55 ani, din comuna Pojorâta, s-a produs un scandal pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Echipajul deplasat la faţa locului a stabilit că femeia şi un bărbat în vârstă de 44 de ani sunt într-o relaţie de concubinaj de aproximativ 7 ani, locuind la domiciliul acesteia din comună. Sâmbătă, între cei doi parteneri de viaţă s-a produs o ceartă pe fondul consumului de alcool din partea concubinului, acesta ameninţând-o pe femeie, distrugând un geam şi aplicându-i mai multe lovituri.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor „violenţă în familie”, „ameninţare” şi „distrugere”, iar după aplicarea chestionarului de către poliţişti s-a emis ordin provizoriu de protecţie faţă de bărbatul agresiv pentru o perioadă de 5 zile.

Potrivit informaţiilor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după intrarea în vigoare a modificărilor legislative de la finele lui 2018, pe parcursul anului 2019, poliţiştii suceveni au emis peste 100 de ordine provizorii de protecţie şi au dispus inclusiv măsuri preventive privative de libertate faţă cei care au încălcat aceste ordine. „Şi în anul 2020, prevenirea violenţei domestice constituie o prioritate pentru poliţişti, asigurarea unui climat familial optim pentru dezvoltarea copiilor şi siguranţa în familie fiind obiective urmărite în cadrul programelor şi campaniilor care se vor desfăşura în acest an” se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: