În anul trecut

Jandarmii suceveni au descoperit 44 de cazuri de deţinere şi consum de droguri de risc şi mare risc

> Lucrătorii IJJ Suceava au confiscat 113.200 de ţigarete, descoperind 62 infracţiuni de contrabandă, mai multe cu 27,41% faţă de anul 2018

Nu mai puţin de 326 de infracţiuni au constatat, în anul 2019, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, ceea ce reprezintă o creştere cu aproximativ 24% faţă de anul precedent. Aceasta conform raportului de evaluare a activităţii IJJ în anul 2019, analiză prezentată la finele săptămânii trecute, la Palatul administrativ, de inspectorul-şef, locotenent colonel Marian-Mihai Lungu.

Conform evaluării, au fost depistaţi 325 de autori, dintre care 19 minori, iar din totalul infracţiunilor constatate de efectivele de jandarmi, sunt evidenţiate cele 44 de infracţiuni de deţinere şi consum de droguri de risc şi mare risc, dar şi 62 de infracţiuni de contrabandă.

În conformitate cu analiza IJJ, în 2019 activitatea de constatare a contravenţiilor a înregistrat o scădere de 10% în raport cu cea din anul anterior, constatându-se 3.752 de contravenţii, iar valoarea amenzilor date ridicându-se la 596.670 de lei. Au fost introduse în camera de corpuri delicte 444 de bunuri, de 27.117 lei, care au fost predate pentru valorificare către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava, valoarea acestora fiind în scădere cu 31,16%. În ceea ce priveşte comerţul cu produse accizabile, atât în cadrul misiunilor de patrulare proprii, cât şi în misiunile executate în sprijinul instituţiilor specializate, au fost confiscate 113.200 de ţigarete, fiind descoperite 62 de infracţiuni de contrabandă, în creştere cu 27,41% faţă de anul 2018, când au fost depistate 45 de asemenea fapte penale.

În baza planurilor de cooperare existente, jandarmii IJJ Suceava au participat la 541 de misiuni în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi la 1.801 acţiuni în colaborare cu alte instituţii.

La evenimentul de evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au participat Gheorghe Alexandru Moldovan, prefectul judeţului, Viorel Seredenciuc, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, colonelul Alexandru Borcan, director în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: