Vatra Dornei

Cupa Mondială de Sanie pe pistă naturală, etapa a III-a

În perioada 17-19 ianuarie, pe pista de sanie „Bucovina” din Vatra Dornei se va desfășura cea de-a III-a etapă a Cupei Mondiale de Sanie pe pistă naturală. Conform calendarului competiţiei, sosirea sanierilor în staţiunea suceveană va avea loc până pe 15 ianuarie, în după-amiaza zilei de joi având loc, la hotelul Dorna, şedinţa tehnică. Vineri, în prima zi a competiţiei, începând cu ora 10, vor debuta antrenamentele oficiale şi calificările pentru ordinea la linia de start. Primii care vor putea fi văzuţi pe gheaţă în antrenamentele oficiale vor fi băieţii, apoi, de la ora 11.15, va începe prima manşă a calificărilor la fete, iar de la ora 12 vor fi calificările al proba de dublu, cu ambele manşe. Sâmbătă dimineaţă, de la ora 10, va avea loc manşa a doua a calificărilor la simplu masculin, de la ora 11.15 va fi definitivată ordinea la linia de start a fetelor, iar de la ora 12 va începe competiţia la proba de dublu, urmată de ceremonia înmânării florilor.

Ziua de duminică va începe cu întrecerea fetelor, prima coborâre fiind programată la ora 10, după care, la ora 10.45, va avea loc prima coborâre din etapa de simplu masculin. La ora 12 este programată ultima coborâre din proba de simplu feminin, urmată de ceremonia înmânării florilor pentru câştigători. Competiţia se va încheia cu ultima coborâre la simplu masculin şi înmânarea de flori băieţilor de pe primele trei trepte ale podiumului, apoi festivitatea de premiere la simplu feminin şi masculin şi în proba de dublu.

După prima etapă desfăşurată în perioada 3 – 5 ianuarie la Obdach-Winterleiten (Austria), primul loc în proba de simplu feminin a fost ocupat de italianca Evelin Lanthaler, urmată de compatrioata Greta Pinggera. La masculin primul loc a revenit austriacului Michael Scheikl, urmat de sanierul favorit al dornenilor, Patrick Pigneter, proba de dublu revenind dubloului rus Pavel Porshnev – Ivan Lazarev.

Etapa a II-a desfăşurată în perioada 9-12 ianuarie, la Passeiertal (Italia), o are câştigătoare tot pe Evelin Lanthaler, urmată de austriaca Tina Unterberger. La masculin a câştigat italianul Alex Gruber, urmat de austriacul Thomas Kammerlander. La dublu, pe primul loc s-au situat italienii Patrick Pigneter – Florian Clara.

În urma rezultatelor din primele două etape, competiţia de la Vatra Dornei devine foarte importantă, a III-a etapă fiind considerată „un nou început” în lupta pentru titlul mondial la toate categoriile de concurs.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: