16 noi cazuri de rujeolă raportate în perioada 23 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a informat, vineri, că în perioada 23 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020 la nivel naţional au fost raportate 88 de cazuri de rujeolă nou confirmate în nouă judeţe, între care şi Suceava.

Conform sursei citate, cele mai multe cazuri de rujeolă nou confirmate au fost raportate în judeţul Neamţ – 29 de cazuri, în judeţul Sălaj – 18 cazuri, în judeţul Suceava – 16 cazuri, în judeţul Satu Mare – 11 cazuri, în judeţul Braşov – 10 cazuri, în timp ce în judeţele Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi şi Timiş – câte un caz de rujeolă.

Aceaşi sursă precizează că aceste cazuri de rujeolă raportate au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI