„Suceava, oraş al florilor”

Peste 50.000 de lei pentru achiziţionarea de flori şi material săditor

> Într-un an ar urma să fie gata noua seră floricolă a Sucevei, astfel încât „să ne asigurăm produse pentru răsaduri, să nu le mai cumpărăm“ a spus primarul Ion Lungu

Pentru municipiul Suceava, anul 2020 va fi unul al florilor, la fel ca şi cei precedenţi, a anunţat, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

„Ne pregătim ca, şi în acest an, Suceava să fie un oraş al florilor. Suntem în curs de achiziţie de plante anuale, bulbi de lalele, ghivece şi altele, în valoare totală de peste 53.500 de lei. Sper să fie ultima achiziţie pe care o să o facem, pentru că lucrăm deja la sera floricolă, iar, în măsura în care avem sera noastră, vom putea să ne asigurăm produse pentru răsaduri, să nu le mai cumpărăm” a spus Ion Lungu, primul gospodar al Sucevei.

La licitaţia pentru amenajarea serei floricole a fost înregistrată o singură ofertă, respectiv cea a asocierii sucevene dintre firmele Florconstruct şi Agacon. Investiţia a fost scoasă la licitaţie pentru două milioane de lei, execuţia fiind adjudecată, în februarie 2019, cu 1,95 de milioane de lei. Investiţia ar urma să se deruleze pe durata a 12 luni, termen care curge de la data la care se va da ordinul de începere a lucrărilor.

„Sper ca, într-un an de zile, să avem această seră floricolă. Ne dorim ca să facem cât mai mult material săditor pentru noi, pentru amenajările din oraşul nostru, să avem un oraş al florilor” sublinia Ion Lungu. Proiectul întocmit de specialişti prevede, printre altele, dotarea noii sere cu instalaţii automatizate de irigare şi climatizare, dar şi cu vestiare şi grupuri sanitare cu duşuri pentru lucrători.

În prezent, florile şi materialul săditor sunt produse în sera de 650 mp a Direcţiei Domeniului Public, precum şi într-o alta, de circa 5.500 mp, închiriată contra a 40.000 de lei pe an. În 2019, prin Direcţia Domeniului Public s-au achiziţionat seminţe şi răsaduri în valoare de 270.000 de lei, iar după cultivarea şi creşterea în regim propriu, pe raza Sucevei s-au plantat flori la o valoare de piaţă de 645.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. Poate este mai bine sa modernizeze trotuarele si strazile laturalnice ca te impiedice de gropi si grapite si dupa aia floricele!

  2. mai bine repara strazile si tevile sparte si dupa aia si floricele.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: