Fotbal, Under 16

LPS Suceava a ratat la mustaţă careul de aşi al Seriei I a categoriei Elită

Echipa de fotbal juniori U 16, grupa 2004 de la LPS Suceava, a obţinut în anul 2019 rezultate foarte bune care clasează formaţia pe locul 5 în ierarhia naţională Elită U 16. Dacă în prima parte a anului echipa a participat în Campionatul Naţional U 15, unde s-a calificat de pe locul I a fazei regionale şi între primele 16 echipe ale României, începând cu 10 august 2019 LPS Suceava a debutat în Campionatul Elită U 16.

Rezultatele au fost peste aşteptări, echipa fiind mereu pe locurile 1-4 până în antepenultima etapă, când a coborât pe locul 5 după înfrângerea de la Iaşi, cu Politehnica. De-a lungul campionatului, LPS Suceava a reuşit meciuri deosebite, cea mai concludentă victorie fiind 14-0. Un alt joc deosebit a fost cel cu liderul Petrolul Ploieşti, formaţie care a fost 12 etape pe locul I, sucevenii reuşind să se impună cu 3-2. LPS Suceava a avut parte şi de meciuri mai puţin reuşite, lucru care a făcut ca gruparea pregătită de antrenorul Ovidiu Murariu să nu ajungă în careul de aşi la finele sezonului. Un aspect de apreciat este acela că gruparea suceveană a reuşit să marcheze un număr 73 de goluri, la fel ca Petrolul Ploieşti, ocupanta locului 4, (cele mai multe din seria I şi pe locul II după Dinamo Bucureşti care a înscris 80 de goluri), ceea ce demonstrează forţa de atac a echipei.

Golgheterul echipei LPS Suceava a fost Alexandru Savin cu 22 goluri, urmat de Gabriel Cârstean cu 15 goluri, Alexandru Spoială cu 11goluri şi Robert Locic cu 8 goluri.

„A fost un an bun, dar avem totuşi regretul de a nu ne fi clasat între primele patru echipe ale Seriei I, care vor participa, după ultima etapă din 14.03.2020 a campionatului, la turneul play-off, însă trebuie să recunoaştem că şi aşa este o performanţă pentru noi, urmând să ne concentrăm cât mai bine pentru o clasare cât mai bună în lupta dintre cele 4 echipe clasate între locurile 5-8.

Îi felicit pe toţi elevii mei pentru aportul la obţinerea acestor rezultate, mulţumim conducerii LPS, Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul acordat în privinţa participării într-o competiţie dificilă. Nu în ultimul rând, mulţumim părinţilor şi tuturor celor care au fost alături de noi”, a afirmat antrenorul Ovidiu Murariu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: