Proiect de buget dublu pentru Suceava anului 2020

> „Va fi un buget al dezvoltării, iar la Primărie vom avea mult de lucru” a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că la 500 de milioane de lei se vor ridica veniturile şi cheltuielile anului viitor,  în diferite faze fiind 27 de obiective de investiţii  

Municipiul Suceava intră în deceniul al treilea din secolul XXI cu un proiect de buget mai mult decât ambiţios. Primele estimări au fost făcute publice ieri, într-o conferinţă de presă, de primarul Ion Lungu. Potrivit lui, în acest an veniturile şi cheltuielile reşedinţei de judeţ vor fi aproximativ 500 de milioane de lei,  reprezentând o dublare faţă de bugetul anului 2019.

„Avem în bugetul Primăriei, în diferite faze – la execuţie,  licitaţie sau acorduri de finanţare –, investiţii de 85 de milioane de euro, o mare parte acestora fiind prinse în proiectul de buget pe acest an. Va fi un buget 50% al dezvoltării, iar 50% pentru funcţionare” a punctat ocupantul fotoliului  administrativ din Areni.

Potrivit foii de parcurs prezentate de Ion Lungu, pe 13 ianuarie vor fi organizate dezbateri cu direcţiile de specialitate ale executivului municipal, urmând, pe 17 ianuarie, întâlniri cu directorii şi contabilii unităţilor de învăţământ. Pe 21 ianuarie este programată consultarea cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari. Societatea civilă, în speţă asociaţiile, fundaţiile şi alte organizaţii nonguvernamentale vor fi consultate pe 22 ianuarie, iar pe 30 ianuarie Consiliul Local se va întruni în şedinţa ordinară de aprobare a bugetului pentru noul exerciţiu.

Primarul a arătat că priorităţi pentru 2020 sunt achiziţionarea autobuzelor electrice; finalizarea sediului diviziei electrice a TPL şi realizarea noilor staţii pentru îmbarcare-debarcare călători; amenajarea sediului primăriei din Iţcani; lucrările cu fonduri europene de la grădiniţa din Burdujeni; execuţia grădiniţei din centrul Sucevei; construirea grădiniţei din Iţcani; demararea lucrărilor la noua zonă de agrement de pe malul râului Suceava; urgentarea demersului pentru amenajarea zonei de agrement „Şipote”; iniţierea reabilitării Curţii Domneşti. La acestea se adaugă lucrările la ruta alternativă peste noul pod peste râul Suceava; continuarea introducerii reţelelor de gaze naturale în Burdujeni-sat; modernizarea ştrandului Iţcani; modernizarea Pieţei Mici; amenajarea parcării supraterane de la sediul Primăriei; reabilitarea stadionului Areni şi montarea unei instalaţii de nocturnă; construirea serei floricole; asfaltarea străzilor de pământ; introducerea încălzirii în bazar; reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe; introducerea apei şi canalizării în cartierul Europa; finalizarea proiectului de amplasare a platformelor îngropate şi semiîngropate de deşeuri menajere. Nu în cele din urmă, pentru anul 2020, sunt menţionate lucrările de reabilitare cu fonduri europene POIM a reţelelor de termoficare; amenajarea sistemului „de canalizaţie” a cablurilor aeriene de telecomunicaţii; implementarea studiului de circulaţie privind noile sensuri unice de circulaţie; declanşarea investiţiei pentru sala polivalentă a Sucevei.

„Iată că avem 27 de obiective de investiţii, care se reflectă şi în buget. Va fi un buget al dezvoltării şi vom avea de lucru la Primărie” a evidenţiat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Este bine ca este buget dublu pe anul 2020, important este ce se va face cu el! Stradutele sunt tot stricate. Un exemplu elocvent este pe o strada din cartierul Obcini, Gavril Tudoras la B4! Cand ploua este dezastru, gropile din asfalt se umplu cu apa si nu ai pe unde trece! La parter sunt multe cabinete medicale, unde vin parinti cu copii mici, batrani, vai de capul lor! Canale de scurgere infundate! Intrebati medici dau din umeri si spun ca Primaria a uitat aceasta strada! Altii injura(o fi asta o rezolvare?)Poate anul acesta, daca este buget dublu!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: