În valoare de 1.087 de lei

Pensia din judeţul Suceava, mai mică cu 13% faţă de media pe ţară

> În regiunea de dezvoltare nord-est, pensii medii mai mari au pensionarii din judeţele Bacău (1.228 de lei), Iaşi (1.207 de lei) şi Neamţ (1.166 de lei)

Potrivit Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, la finele trimestrului al treilea din 2019, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat din judeţul nostru a fost de 135.476 persoane, în scădere cu 675 de persoane (0,5%) comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent. Conform sursei citate, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.087 de lei, valoare mai mare cu 61 de lei (5,9%) faţă de trimestrul al treilea din 2018. Astfel, în trimestrul al treilea 2019, pensia medie de asigurări sociale de stat la nivelul judeţului a fost mai mică cu 13,0% raportată la pensia medie pe ţară, cea de 1.249 lei.

În judeţul Suceava, gradul de dependenţă economică, calculat ca raport între numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat şi numărul mediu al salariaţilor, a atins nivelul de 1,19. În cadrul regiunii de dezvoltare nord-est, judeţul Suceava ocupa locul al patrulea din punctul de vedere al pensiei medii lunare de asigurări sociale de stat, drepturi mai mari fiind înregistrate în judeţele Bacău (1.228 de lei), Iaşi (1.207 de lei) şi Neamţ (1.166 de lei). Pensii mai mici au încasat pensionarii din judeţele Vaslui (1.031 de lei) şi Botoşani (997 de lei).

Conform Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică, judeţul Suceava avea, în trimestrul al treilea al anului trecut, 19,3% din numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat din regiunea de dezvoltare nord-est şi 2,9% din cel al pensionarilor de asigurări sociale de stat la nivel naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: