Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretele pentru promulgarea Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, informează Administraţia Prezidenţială.

Guvernul şi-a asumat, pe 23 decembrie, răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru anul 2020 şi pe Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

În privinţa Legii bugetului de stat, premierul Orban a precizat că au fost acceptate mai multe amendamente pentru suplimentarea sumelor destinate infrastructurii, dar şi pentru mediu.

„Avem amendamente pentru obiective din domeniul mediului prezentate de USR pentru operaţionalizarea sumarului masei lemnoase. Avem de asemenea alocări pentru sistemele mobile de măsurare a calităţii aerului şi pentru alte obiective importante din domeniul mediului. Sigur că mi-ar fi foarte greu să trec în revistă toate amendamentele formulate. Există fără discuţie posibilitatea ca unele amendamente cu efecte benefice să nu le fi putut accepta. Credeţi-mă, este vital pentru România să dea un semnal ferm că porneşte lupta cu dezechilibrele economice, readuce bugetul de stat şi în general indicatorii macroeconomici spre echilibru” a afirmat premierul Ludovic Orban, luni, în faţa plenului reunit al Parlamentului.

Premierul Ludovic Orban a precizat că au fost acceptate amendamente şi pentru suplimentarea sumelor alocate proiectelor de infrastructură, amintind de autostrăzile Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni sau Comarnic-Braşov, dar şi pentru întreţinerea drumurilor naţionale.

„Nu poţi să generezi cheltuieli la nesfârşit fără venituri. Oricine vine şi zice că vrea să dea ceva trebuie să spună de unde dă acei bani. Dacă ne permitem să cheltuim mai mult un an, doi, există riscul ca 10 ani de zile noi şi copiii noştri vor da o parte din resursele adunate la bugetul de stat pentru a plăti datorii. Resursele financiare trebuie folosite pentru investiţi, ca într-o casă. Dacă nu schimbăm filozofia bugetară, dacă nu prioritizăm alocarea bugetului către investiţii şi creşterea calităţii educaţiei, creşterea calităţii în serviciul de sănătate, riscăm să ajungem la un moment dat, nu suntem departe, să nu ne ajungă bugetul să plătim salarii, pensii sau subvenţii de pensii” a atras atenţia premierul Orban, de la tribuna Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban a încheiat discursul cerându-le parlamentarilor să „aibă încredere în acest buget, construit cu extrem de mare atenţie”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: