În 2020, la Suceava se joacă schimbarea primarului

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Pro România, Cătălin Nechifor, a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în 2020 se va juca schimbarea primarului Sucevei, Ion Lungu, arătând că acesta este erodat după patru mandate şi că s-a văzut şi în scorul electoral de la alegerile prezidenţiale că susţinerea politică e din ce în ce mai mică.

„La Suceava se joacă acum schimbarea primarului. PNL a scos un scor foarte mic la Suceava. 35 la sută în turul întâi. E un scor mic pentru un partid la guvernare, cu preşedinte şi tot tacâmul şi cred că erodarea domului Lungu e suficient de mare”, a spus Nechifor, care consideră că această situaţie a făcut ca mai mulţi să-şi dorească o candidatură şi că el încurajează competiţia.

„Dacă erau două tururi de scrutin, oricine îl bătea pe Ion Lungu, dar într-un singur tur va trebui ales cu foarte multă atenţie cine să treacă mai departe de partid. Nici PSD şi nici Pro România nu au capacitatea să câştige singuri, cu electoratul lor, dintr-un singur tur. La Suceava PNL a luat 35 la sută, PSD 23 la sută, Pro România 13 la sută. Vorbesc de primul tur, turul politic al alegerilor prezidenţiale. USR a avut un scor destul de mic şi se vede că e în picaj în toată ţară. Va trebui să avem inteligenţa, dar şi oferta interioară de a exista o persoană care să treacă bariera celor 13 la sută pentru noi, Pro România, sau pentru PSD de 23 la sută”, a spus Nechifor.

El a apreciat că la PSD e un pic mai complicat pentru că a văzut acolo poziţionări, nuanţări şi candidaţi şi candidate.

„Pe noi ne interesează Pro România şi vrem să avem candidat şi să ne batem cu şanse reale la Primăria Sucevei pentru că de aici pleacă un mecanism politic pe termen lung”, a explicat Nechifor.

El a menţionat că Pro România a lansat proiectul „Vin la Primăria Suceava” prin care îndeamnă cetăţenii să facă propuneri de candidat şi de proiect politic.

Nechifor a spus că Pro România va desemna, oficial, candidaţii după alegerile interne, pentru că e nevoie ca structurile să fie alese statutar şi a transmis că sunt trei condiţii pentru candidaţi: să îşi dorească această candidatură, să fie acceptată candidatura de partid şi să beneficieze şi de încrederea electoratului.

Liderul sucevean al Pro România a menţionat că până în prezent organizaţia judeţeană are candidaţi pentru funcţia de primar în 70 de localităţi din judeţ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: