Cu zâmbet la sfârşit de an

Viorel Corodescu COV

Cea mai bună idee

 Sunt şefi de state, prim-miniştri, directori…, adică şefi care îşi bagă nişte idei în cap şi nu le poţi scoate nici cu aviaţia americană sau cu tancurile sovietice! Asta se întâmplă şi cu unii primari. Primarul comunei noastre este din altă categorie: ascultă toate propunerile şi o alege pe cea mai bună pentru obştea comunală.

În urmă cu doi ani, în a treia zi de Crăciun, adică de Sfântul Ştefan, primarul şi consilierii au ţinut un fel de şedinţă de consiliu în restaurantul primarului, local care se află la o sută de metri de primărie. După ce un Ştefan, consilier, a oferit celor prezenţi vin fiert, votcă, cafea şi o mică gustărică, au trecut la discuţii despre: ce s-a făcut şi ce trebuie făcut, în continuare, pentru comună.

– Domnilor, ce s-a făcut, ştim! Hai, să vedem ce trebuie să facem în continuare! a zis primarul. Voi sunteţi conducătorii comunei, eu sunt doar un executant! Ce propuneri aveţi?

– Eu, domnii mei, propun să mai construim câteva săli de clasă, să mărim şcoala, că stau copiii cam îngrămădiţi la cursuri. O primăriţă harnică a făcut o şcoală nouă, noi să facem măcar câteva săli, lipite de clădirea veche! a zis consilierul Costică.

– Care copii, Costică?!, a sărit consilierul George. Cei tineri au plecat peste hotare, copii avem puţini, iar cei care sunt nu prea dau pe la şcoală! Mai degrabă am mări biserica! La sărbători, oamenii nu mai încap în biserică. Stau afară, în ploaie sau frig! Nu am dreptate?

– Ai, dar numai un pic!, a intervenit consilierul Tocatu. Cei care umplu biserica acum sunt bătrânii, oameni care în maxim cincisprezece ani închină steagul. Peste douăzeci de ani biserica noastră va fi goală de sărbători! Veţi vedea! Mai degrabă am face un cămin cultural. Primăriţa, de care s-a amintit, a făcut un cămin mai ceva ca la oraş!

– Ce activităţi culturale avem noi, ca să facem ditamai căminul?! În schimb, avem o echipă de fotbal destul de bună! Hai să facem un stadion!, a propus consilierul Drujbă.

– Vă spun eu care-i treaba cu stadionul, pentru că merg la fotbal şi ştiu: echipa noastră e alcătuită din elevi!, a intervenit consilierul Boboc. Aceştia termină şcoala şi pleacă în oraşe sau afară. Peste trei, patru ani nu vom mai avea echipă! Hai, să facem cumva ca să avem căldură în sala de şedinţe a primăriei!

– Nu-i mai bine aici, în restaurantul domnului primar?, a zis consilierul Topor. Cald e, vin fiert avem, cafea avem; comandăm câte ceva şi discutăm democratic, frumos, cum le stă bine unor oameni responsabili. Eu îi propun domnului primar să mărească această sală a localului cu încă vreo cincizeci de locuri, ca să ţinem aici şi adunările generale!

Astăzi este 2 ianuarie şi încă sunt obosit. Am făcut Revelionul în sala nouă, mărită, a restaurantului primarului nostru. În sală pot încăpea, în cazul unei adunări generale, şi 200 de oameni!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: