Amplă acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale şi comerţului ilicit

Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava a organizat, în data de 18.12.2019, o acţiune pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi comerţ ilicit.

IPJ Suceava arată că au fost verificate 34 societăţi comerciale, întreprinderi individuale şi persoane fizice autorizate din judeţ. În cadrul acţiunii a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 37 de amenzi, în valoare totală de 65.000 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare totală de 2.200 lei, constând în produse industriale şi articole de îmbrăcăminte.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor bunuri în valoare totală de 750 lei, constând în articole de îmbrăcăminte inscripţionate cu diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute.

Îmbrăcămintea provine de la un bărbat de 63 de ani din municipiul Fălticeni, care le oferea spre vânzare în Complexul Comercial „Bazar”.

Poliţiştii consideră că articolele vestimentare sunt contrafăcute, acestea neavând documente legale de provenienţă.

Pe lângă ridicarea bunurilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii “punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, dosar ce va fi soluţionat procedural. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: