Atletism

Sportivii de la CSM Dorna Vatra Dornei şi CSS Rădăuţi au concurat cu succes în Republica Moldova

Atleţii de la CSM Dorna Vatra Dornei şi CSS Rădăuţi au făcut un adevărat tur de forţă la sfârşitul săptămânii trecute. Aceştia au participat sâmbătă, la Chişinău, la un concurs internaţional, alături de atleţi din Ucraina, Bulgaria, Belarus şi ţara gazdă, Republica Moldova, pentru ca a doua zi, duminică, să alerge la Bacău, la Cupa de Iarnă pentru juniori.

Dintre dorneni s-au remarcat în mod deosebit în concursul de la Chişinău Alexandru Prâsneac, învingător în cursa de 600 metri, Mihai Alexandru Moroşan, care a obţinut un loc 2 în proba de 1000 de metri şi un loc 3 la 300 de metri, şi Robert Petru Kore, medaliat cu argint la 300 de metri. Aceiaşi atleţi au obţinut clasări fruntaşe şi în competiţia de la Bacău: Alexandru Prâsneac – locul întâi, iar Mihai Alexandru Moroşan şi Robert Petru Kore – locul 2.

Rădăuţenii nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi au punctat la concursul din Republica Moldova prin Andrei Ihnatiuc, care s-a impus în cursa de 1000 de metri, Diana Pascal, care a obţinut un loc 2 la 600 de metri şi un loc 3 la 300 de metri, şi Andrei Rusu, clasat al patrulea la 1000 de metri.

Atleţii antrenaţi de Bogdan Roşcăneanu au făcut o figură frumoasă şi la Cupa de Iarnă de la Bacău. Astfel, Andrei Ihnatiuc (3000 metri), Daniel Calance (1800 metri) şi Diana Pascal (1200 metri) au reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, ultimii doi mai trecându-şi în palmares câte o poziţie secundă în probele de 2400 metri şi, respectiv, 2800 metri. De asemenea, Gabriela Omania a încheiat pe poziţia a treia cursa de 3000 de metri, în vreme ce Andrei Rusu s-a clasat al patrulea în proba similară masculină.

„Suntem încă în perioada de acumulări şi sper ca aceste performanţe să le dea un imbold copiilor pentru a face mare performanţă”, a declarat antrenorul Bogdan Roşcăneanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: