În primul trimestru al anului viitor

Destinaţia turistică Bucovina va fi promovată la Viena, Madrid, Milano, Tel Aviv, Berlin, Paris şi Bucureşti

> Gheorghe Flutur: Ne propunem consolidarea unor pieţe turistice, în vederea atragerii unui număr mai mare de turişti din Austria, Spania, Italia, Israel, Germania şi Franţa

Destinaţia turistică Bucovina va fi promovată în primul trimestru al anului viitor la mai multe târguri internaţionale de turism importante, potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur şi care urmează să fie votat în şedinţa de joi a CJ Suceava.

Astfel, CJ Suceava intenţionează să participe la Ferien Messe în perioada 16-19 ianuarie 2020 de la Viena; la  FITUR în perioada 22-26 ianuarie 2020 la  Madrid; la BIT în perioada 9-11 februarie 2020 la Milano; la IMTM în perioada 11-12 februarie 2020 la Tel Aviv; la  ITB în perioada 4-8 martie 2020 Berlin; la MAP – Le Monde a Paris în perioada 12-15 martie 2020; la  Târgul de Turism al României în perioada 20-23 februarie 2020, la Bucureşti.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, arată că promovarea potenţialului turistic al judeţului la evenimentele de profil, desfăşurate în ţară şi în străinătate, şi organizarea diverselor evenimente cu caracter turistic pe plan local, regional şi naţional au contribuit în mare măsură la creşterea numărului de turişti români şi străini în zonă.

El precizează că târgurile de turism sunt ocazii de evidenţiere şi de promovare a potenţialului turistic natural şi antropic al judeţului, a tradiţiilor, obiceiurilor, valorilor culturale şi obiectivelor turistice ale regiunii, fiind demersuri ce duc la îmbunătăţirea imaginii judeţului pe piaţa internă şi internaţională.

„Prin participarea la târgurile internaţionale sus menţionate ne  propunem consolidarea unor pieţe turistice, în vederea atragerii unui număr mai mare de turişti din Austria, Spania, Italia, Israel, Germania şi Franţa” a explicat preşedintele Flutur.

Potrivit lui, în ultimii 3 ani, Spania s-a situat pe primul loc, cu 9.565 de turişti cazaţi în judetul Suceava, în anul 2018, iar Italia pe locul trei, cu 6.953 de turişti.

„Subliniem faptul că un atu în atragerea unui număr mai mare de turişti din Italia îl constituie numeroasele zboruri directe existente de pe Aeroportul Internaţional Ştefan cel Mare Suceava, către Italia, respectiv Milano, Roma, Bologna” a menţionat preşedintele CJ Suceava.

El a mai arătat că, ţinând cont de faptul că din numărul total de turişti străini care vizitează anual judeţul pe primele locuri se regăsesc turişti vorbitori de limba germană, austrieci cu 1.714 de turişti sosiţi în anul 2018 în judeţ şi germani cu 9.485 de turişti sosiţi în anul 2018 în judeţ, precum şi cursa operată de pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, din iunie 2019, către Germania (Memmingen), consideră importantă participarea judeţului Suceava la târgurile de turism de la Viena şi Berlin.

Preşedintele Flutur mai arată că, având în vedere interesul turiştilor francezi pentru destinaţia turistică Bucovina,  în special pentru  turismul  rural  şi cel cultural, Franţa fiind a patra ţară  emiţătoare  de turişti  în Bucovina, participarea la târgul de turism de la Paris are în vedere atât menţinerea interesului pentru această zonă în rândul turiştilor francezi, cât şi creşterea numărului de sosiri ale acestora în judeţ.

„Israelul reprezintă o piaţă turistică cu potenţial pentru judeţul Suceava, deoarece din ce în ce mai mulţi cetăţeni israelieni îşi manifestă interesul pentru cunoaşterea rădăcinilor, iar Bucovina este locul în care comunitatea evreiască a fost deosebit de puternică până în perioada celui de-al Doilea Război Mondial” a explicat Flutur promovarea Bucovinei la Tel Aviv.

Preşedintele CJ Suceava arată că participarea la Târgul de turism din România are ca obiectiv atât menţinerea poziţiei judeţului Suceava pe locul nouă, în topul primelor zece judeţe receptoare de turişti români, cât şi creşterea interesului acestora pentru destinaţia turistică Bucovina.

„Promovarea judeţului în cadrul acestor evenimente se va face prin intermediul materialelor de informare şi promovare turistică realizate de Consiliul Judeţean Suceava, a ofertelor turistice propuse de operatorii economici şi de asociaţiile profesionale de turism din judeţ, precum şi prin intermediul demonstraţiilor de meşteşuguri tradiţionale oferite de meşterii populari” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: